Naslovna Društvo COVID-19 U Borskom okrugu 66 slučajeva kovida-19

U Borskom okrugu 66 slučajeva kovida-19

1953
0

Prema poslednjim podacima, na dan 14. april u Gradu Boru i opštinama Negotin, Kladovo i Majdanpek od kovida-19 obolelo je ukupno 66 osoba.

Sa novih 13 pozitivnih na korona virus na teritoriji Bora broj obolelih narastao je na 50, što ovu sredinu čini novim žarištem u Srbiji. Korona virus se, istakao je gradonačelnik Aleksandar Milikić, ciklično širi, pa je u Boru zabeležen i slučaj jedne četvoročlane porodice koja je pozitivna na novi korona virus.

U ovom trenutku je u Gradu Bor u samoizolaciji 347 osoba.

U opštini Kladovo do sada je od kovida-19 obolelo desetoro ljudi. Tokom jučerašnjeg dana stigla je potvrda o pozitivnom rezultatu za dvojicu muškaraca, oca i sina, starih 60 i 33 godine.

U opštini Kladovo, u kojoj je trenutno u samoizolaciji 128 osoba, 26. marta zabeležen je i prvi smrtni slučaj od posledica korona virusa, kada je u niškom Kliničkom centru preminuo prvooboleli, osamdesetogodišnjak iz Velesnice.

Sa jučerašnjom potvrdom da su pozitivne na korona virus još tri osobe Negotin ima ukupno pet slučaja kovida-19 i to kod dva muškarca i tri žene.

U samoizolaciji je, nakon što je ovih dana istekla mnogim povratnicima, 85 osoba, saznajemo u Štabu za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin.

Osamdesetdevetogodišnji muškarac iz Majdanpeka prva je žrtva korona virusa u ovom kraju i ujedno i prvi oboleli.  U pitanju je pacijent koji je bio nepokretan više godina i imao  prateće bolesti, te se pretpostavlja da ga je zarazio neko od ukućana, saznajemo od dr Dragana Fudulovića, direktora Doma zdravlja “Dr Veroljub Cakić” i člana Štaba za vanredne situacije opštine Majdanpek.

U samoizolaciji u opštini Majdanpek je 66 građana, među njima i  dva lekara i dva tehničara Hitne službe, kao i lekari i medicinsko osoblje Opšte bolnice, koji su bili u kontaktu sa obolelim .

Svi novooboleli na teritoriji Borskog okruga su upućeni tokom jučerašnjeg dana i jutros, u zavisnosti od kliničke slike, u nadležne tercijarne ustanove.