Naslovna Društvo COVID-19 U Borskom okrugu 55 pozitivnih na virus korona

U Borskom okrugu 55 pozitivnih na virus korona

457
0

Broj pozitivnih na virus korona u poslednjih 24 časa na teritoriji grada Bor i u opštinama Negotin, Kladovo i Majdanpek uvećan je za 55 slučajeva.

U Boru je prisustvo virusa korona potvrđeno kod 31 osobe, pa su na teritoriji grada trenutno aktivna 363 slučaja kovida. U Opštoj bolnici se na kovid odeljenjima leči 45 pacijenata, od kojih su 43 pozitivna na virus. Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulanti 39 osoba se javilo prvi put lekarima sa simptomima infekcije, a 22 su došle na kontrolu, dok je na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano njih 57 pacijenata.

U poslednja 24 časa na teritoriji opštine Negotin zabeleženo je 11 slučajeva kovida, od kojih je pet muškaraca od 54 do 72 godine, trogodišnja devojčica i još pet žena od 51 do 78 godina. Za samo nedelju dana u opštini Negotin registrovano je 108 osoba pozitivnih na prisustvo virusa korona.

Na tri kovid odeljenja negotinske bolnice na lečenju je 36 pacijenata, od kojih su tri hospitalizovana u poslednja 24 časa. Šest je otpušteno iz bolnice, a dve su osobe transportovane na lečenje u kovid bolnice tercijarnog nivoa.

U opštini Majdanpek je 10 novozaraženih, pa je ukupan broj aktivno pozitivnih povećan na 142. Na lečenju u tercijarnim ustanovama je 17 Majdanpečana, dok ih je iz bolnica otpušteno petoro.

U opštini Kladovo u poslednja 24 časa laboratorijskim analizama PCR i antigen metodom kovid je potvrđen kod tri osobe. U ovoj opštini je trenutno 75 aktivno pozitivnih.