Naslovna Društvo U Beču održani poslovni dani dijaspore opština Negotin i Kladovo

U Beču održani poslovni dani dijaspore opština Negotin i Kladovo

1031
0

U ambasadi Srbije u Beču su u subotu održani poslovni dani dijaspore opština Negotin i Kladovo. 


Cilj ovih sastanaka je podsticanje dijaloga i konkretne saradnje između članova srpske poslovne dijaspore u Austriji, zainteresovanih da investiraju u rodni kraj, i predstavnika lokalne samouprave opština Kladovo i Negotin.

Sastancima su prisustvovali i drugi relevantni partneri na regionalnom i nacionalnom nivou, predstavnici Ministarstva spoljnih poslova (Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu) i Ambasade Republike Srbije u Austriji, Privredne komore Srbije, Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije (RARIS).

Održani su posebni sastanci za svaku od opština na kojima je učestvovalo ukupno više od 50 učesnika. Na ovim sastancima opštine su predstavile mogućnosti za investicije a RARIS je predstavio investicione potencijale i projekte regiona.

Zainteresovani iz redova srpske dijaspore su predstavili svoje interesovanje i inicijative, kao i neke već započete projekte pre svega u turizmu i proizvodnji hrane.

Predstavnici dijaspore su zajedno sa predstavnicima opština dogovorili korake koji će olakšati realizaciju budućih projekata. Konferencija je, inače, održana u organizaciji projekta Link Up! Srbija II i Privredne komore Srbije (PKS).