Naslovna Društvo U ataru Urovice ustreljena steona krava

U ataru Urovice ustreljena steona krava

3344
0

U domaćinstvu Dušana Trokicića na mestu zvanom Mečja glava u ataru Urovice neko je jednim hicem ustrelio jednu od krava. Trokicić je o svemu obavestio policiju i nadležno tužilaštvo koji su na licu mesta izvršili uviđaj.

Ovaj nemili incident u kojem je pričinjena znatna materijalna šteta dogodio se u nedelju oko podneva dok je Dušan Trokicić u štali obavljao redovne poslove.

„Čim sa čuo pucanj, odmah sa istrčao iz štale u kojoj sam namirivao stoku jer mi se nedavno otelila jedna od krava. Našao sam ovu simentalku na oko 50 metara od štale u kojoj sam bio. Ubijena je na licu mesta“, kaže Dušan.

Trokicić se stočarstvom bavi decenijama, pretežno govedarstvom. Njegovo gazdinstvo broji preko 40 grla, od kojih su 23 umatičena. Uzgaja mlečne krave.

„Ja ne znam kakav to čovek možeš da budeš i da ubiješ kravu, da nekom namerno načiniš štetu koja nije mala. Krava je mlečna, uz to i steona, stara tri godine i teška preko 700 kilograma“, ogorčen je Trokicić.

Na lice mesta po prijavi došli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Negotin i nadležnog tužilaštva, koji su i obavili uviđaj. Nesrećna životinja ležala je na boku sa rupom na leđima.

“Neko mi je upucao kravu i prošlog meseca, ali je srećom bila ranjena i oporavila se. Ja mogu da sumnjam koji je monstrum mogao to da uradi, a svoje sam sumnje i izneo nadležnima, od kojih očekujem da takvog nečoveka koji može da ubije kravu koja nas hrani najstrožije kazni”, ističe Dušan Trokicić.