Naslovna Sport Turnir 3×3 Roda Prvenstva Srbije u Kladovu: Negotinskim „Hajdučicama“ i zlato i...

Turnir 3×3 Roda Prvenstva Srbije u Kladovu: Negotinskim „Hajdučicama“ i zlato i srebro

681
0

Kladovo je ovog vikenda treću godinu zaredom bio domaćin 3×3 turnira koji je na centralnom gradskom trgu okupio devet seniorskih ekipa u obe konkurencije. Pobednici “Hajdučice Craft” iz Negotina i ekipa 3×3 Kraljevo.

„Hajdučice Craft“ i „Hajdučice Spajić doo“ sa Sašom Nikolićem, pred. opštine Kladovo; Foto: Privatna arhiva

Negotinske “Hajdučice” ponovo su potvrdile da su među najboljim basketašicama u Srbiji. U mečevima za što bolji plasman izborile su se obe negotinske ekipe, pa i ne čudi što su se u finalu našle i “Hajdučice Craft” i “Hajdučice Spajić doo”.

Pa ipak, “Hajdučice Craft” koje su igrale u sastavu: Anđela Đorđević, Kristina Pavlović, Elena Stingić i Jovana Živković savladale su sa 12:11 klupske drugarice iz ekipe “Hajdučice Spajić doo” za koju su igrale Teodora Trkulja, Lola Majstorović, Katarina Spasić – Stevanović i Sara Milutinović.

Muška ekipa “Hajduka” nastupila je u podmlađenom, skoro juniorskom sastavu: Lazar Stajković, Marko Šujeranović, Vladan Stojanović i Viktor Grozdanović, a u konačnom plasmanu zauzeli su šesto mesto.

U muškoj kategoriji finalni meč i titula je pripala ekipi 3×3 Kraljevo koji su savladali Muzzik 3×3 iz Beograda sa 21:19.

Karavan 3×3 Prvenstva Srbije nastavlja se već sledećeg vikenda turnirima u Svilajncu, odnosno Banatskim Karlovcima.