Naslovna Kultura Turistički vodiči Srbije tokom vikenda po prvi put obišli gradove Istočne Srbije

Turistički vodiči Srbije tokom vikenda po prvi put obišli gradove Istočne Srbije

475
0

Negotin, Kladovo, Majdanpek nove destinacije koje će se već sledećeg proleća naći u ponudi domaćim i stranim turistima – poručuju iz Udruženja turističkih vodiča Srbije.

Foto: Muzej Krajine

Tri grada istočne Srbije, Negotin, Kladovo i Majdanpek bili su domaćini seminara koji je organizovalo Udruženje turističkih vodiča Srbije, sa ciljem boljeg upoznavanja turističkih destinacija, objekata i insitucija s obzirom da će već sa prvim prolećnim danima naredne godine ovaj kraj Srbije organizovano  pohoditi domaći i strani turisti.

Domaćin u našem gradu, Muzej Krajine, predstavio je učesnicima seminara svoja tri muzeja, staru negotinsku crkvu, kao i manastir Bukovo.

Ovakva esnafska okupljanja prava su  prilika da se javnosti pokažu sva zanimljiva i atraktivna istorijska zdanja našeg kraja koja mogu privući turiste.

Inače, Udruženje turističkih vodiča Srbije osnovano još 1966. godine, broji više od sto članova, a za cilj ima objedinjavanje profesionalnih vodiča koji predstavljaju našu zemlju domaćim i strani  gostima na dvadeset jezika.