Naslovna Hronika Trula bandera izazvala požar u naselju kod negotinske kasarne

Trula bandera izazvala požar u naselju kod negotinske kasarne

2016
0

Stanari nekoliko domaćinstava u naselju Gradište u neposrednoj blizini kasarne bili su skoro tri i po sata bez električne energije zbog požara koji je izazvala –  bandera.

Stanari tog dela Negotina ističu da je požar posle 14 časova izazvao kratak spoj kada je dotrajalu strujnu banderu oborio vetar.

Varničenje električnih žica bandere koja se i bukvalno prepolovila, zapalilo je okolnu travu, pa se požar ubrzo proširio na skoro hektar površine u rubnom delu naselja Gradište, preko puta kasarne.

Zbog vetra koji je duvao požar je pretio da ugrozi i okolna  četiri domaćinstva, ali su ga oko 16 časova i 15 minuta sanirali vatrogasci, pripadnici Vatrogasno spasilačkog odeljenja Negotin.

Zbog požara su stanari ovog dela grada bili bez električne energije, ali i bez vode, budući da domaćinstva u ovom delu grada nisu povezana ni na gradsku vodovodnu, ali ni na kanalizacionu mrežu.

“Pitanje je vremena kada će ovo da se ponovo. Već smo jednom sanirali štetu na plafonu zbog štendera kada se polomila bandera pa su nam je vezali za krov. I tada smo mogli da se zapalimo. Sve je prijavljeno, oni su došli i stavili drugu banderu, opet drvenu”, navode stanari.

U međuvremenu su radnici ovdašnje Elektrodistribucije osposobili elektroenergetsku mrežu, pa je nastavljeno snabdevanje električnom energijom.