Naslovna Događaji “Trstenička slovarica” u Negotinu 12. marta

“Trstenička slovarica” u Negotinu 12. marta

156
0

U Muzeju Hajduk Veljka u utorak, 12. marta biće otvorena izložba “Trstenička slovarica”, autorke Jelene Vukčević, kustosa Muzejske zbirke Narodnog univerziteta Trstenik.

Izložba i interaktivna publikacija “Trstenička slovarica” Jelene Vukčević, namenjeni su predškolcima i učenicima mlađih razreda osnovnih škola sa ciljem da se upoznaju sa lokalnom kulturom, istorijom i baštinom.

“Кroz 30 slova azbuke, od A do Š, putem pojmova, predmeta, spomenika, važnih građevina, značajnih ličnosti, starih predmeta, uz pomoć rebusa, ukrštenih reči, crteža predviđenih za bojenje, povezivanja tačaka do dobijanja određenog oblika i slično, “Slovarica” najmlađima približava istoriju kraja u kome žive ali i pruža mogućnost da na časovima u školi ili kod kuće sa roditeljima na zanimljiv način nauče nešto novo o kraju u kome žive. U eri digitalizacije sve više dece provodi vreme na internetu u cilju igre, zabave ali i učenja”, navode u Pedagoškeoj službi Muzeja Кrajine, koja je i organizator izložbe.

Cilj interaktivne i edukativne publikacije i izložbe “Trsteničke slovarice” je da doprinese kvalitetnom učenju koje uključuje i razvoj sitne motorike, kao što je bojenje, crtanje, povezivanje tačaka), ali i da nastavnicima, učiteljima, profesorima razredne nastave pruži dobro osmišljeno i naučno verifikovano delo prilagođenu uzrastu dece od šest do 10 godina.

Izložba “Trstenička slovarica”, autorke Jelene Vukčević, kustosa Muzejske zbirke Narodnog univerziteta Trstenik biće otvorena u utorak, 12. marta u galeriji Muzeja Hajduk Veljka.