Naslovna Društvo Trodnevni Međunarodni Moto skup u Prahovu počinje 2. avgusta

Trodnevni Međunarodni Moto skup u Prahovu počinje 2. avgusta

789
0

Moto skup, u organizaciji Moto kluba „Free rider-17“ iz Prahova, okupiće ove godine veliki broj bajkera iz cele Srbije, ali i ljubitelje dvotočkaša iz našeg kraja, koji žive i rade van granica zemlje i regiona.

Trodnevni  Međunarodni Moto skup u organizaciji Moto kluba „Free rider-17“  iz Prahova počinje 2. avgusta  otvaranjem kampa i dočekom gostiju na platou ispred crkve.

Ove godine članovi Moto kluba iz Prahova ozbiljno su se pripremili za doček gostiju pa su posebnu pažnju posvetili uređenju kampa u dvorištu crkve.

„Pripremili smo odlično kamp mesto. I ove godine u susret nam je izašla Crkvena opština Negotin i vladika timočki Ilarion koji su nam na korišćenje ustupili crkveno dvorište. Mi smo pokosili, očistili i osvetlili uz podršku JKP “Badnjevo“ i HE „Đerdap dva“. Očekujemo veliki broj bajkera ove godine. Protekle godine obišli smo dosta moto skupova u Srbiji, mnogi nikada nisu bili na samom istoku Srbije, jednostavno se plašimo da će crkveno dvorište biti malo da primi sve ljude koji će doći. Drago mi je što imamo razumevanja ove godine od Mesne zajednice koja nam je izašla u susret i ponudila salu na korišćenje. Trenutno se radi na uređenju prostora ispred Doma kulture. Podršku nam pruža Turistička organizacija opštine Negotin i opština Negotin koja će nam dati binu na korišćenje besplatno. Projektom smo konkurisali za sredstva kod opštine Negotin i dobili smo 120 hiljada dinara. Ta sredstva su nedovoljna, ali će nam pomoći, jer je za tri dana trajanja moto kampa neophodno platiti osam bendova“, kaže za NG Portal Katarina Vojinović, član Moto kluba „Free rider-17“ iz Prahova.

Trodnevno druženje bajkera iz Srbije sa domaćinima iz Prahova počinje u petak 2. avgusta dočekom gostiju i prvim večernjim koncertom. Drugi dan Moto skupa rezervisan je za obilazak znamenitosti naše opštine i izlet.

„Subota će biti veoma zanimljiva za naše goste. U prepodnevnim satima krećemo na izlet. Cilj nije samo da dovedemo ljude i prijatelje iz drugih gradova, već i da ih upoznamo sa našim krajem. Najpre ćemo obići Manastir Bukovo, a zatim je predviđen obilazak Mokranjčeve kuće, jer su za našeg slavnog kompozitora svi čuli. Muzej Krajine nam je pomogao i poklonio slobodan ulaz za sve bajkere. Zatim sledi obilazak Rogljevačkih pivnica i mala zakuska za učesnike. Popodnevne aktivnosti u kampu biće u znaku bajkerskih igara, a veče je od 18 sati predviđeno je za rok koncert na  kome će nastupiti četiri benda. Biće to lokalni bendovi i grupe koje gostuju na ovakvim događajima, ali zabava svakako neće izostati“, kaže naša sagovornica Katarina.

Ovogodišnji Moto kamp u organizaciji Moto kluba „Free rider-17“  iz Prahova biće zatvoren 4. avgusta. Po najavama organizatora Drugi Međunarodni Moto skup okupiće veliki broj bajkera iz čitave Srbije, zemalja iz regiona, Rumunije i Bugarske, kao i iz Švajcarske, Nemačke, Austrije.