Naslovna Sport Trijumf Petra Vidića i negotinskih stonotenisera u Nišu

Trijumf Petra Vidića i negotinskih stonotenisera u Nišu

405
0

Proteklog vikenda Niš je bio domaćin trećeg po redu  turnira „A“ klase, koji se boduje za rang listu Srbije i Regionalnog Stonoteniskog Saveza Niš, u obe selekcije mlađih kadeta, kadeta i juniora.

fotografija: Andras Orosz, Facebook

Negotinski Stonoteniski klub “Hajduk Veljko” predstavljalo je u Nišu na trećem po redu turniru, nakon novosadskog novogodišnjeg i Trofeja Beograda, osmoro takmičara u skoro svim kategorijama. Sva tri dosad održana turnira imaju karakter međunarodnog otvorenog prvenastva.

U kategoriji mlađih kadeta Negotinac Petar Vidić zauzeo je prvo mesto, pobedivši u finalu Andraša Oroša  iz Temerina sa 3:0, kao i Dimitrija Jelikića iz STK “Crvena zvezda”, koji je sa Bogdanom Ilićem iz Paraćina podelio treće i četvrto mesto-

“Ovom pobedom Vidić je čvrsto zaseo na prvom mestu liste Srbije. Do kraja sezone ostala su još dva turnira, Prvenstvo Srbije i TOP 12 Srbije. I na rang listi RSTSN (Centralna Srbija) Vidić je gotovo osigurao sa tri prva mesta, prvo mesto na rang listi. Pavle Pucarević se plasirao u glavni žreb, ali dalje nije mogao”, kaže Slobodan Miljković, trener negotinskih stonotenisera.

U kategoriji kadeta najbolji rezultat postigao je Saša Janković, koji je podelio treće i četvrto mesto, izgubivši od Jovana Jovkova iz Novog Sada. Petar Vidić je u ovoj kategoriji ostvario plasman od 9 do 16 mesta.

“Od njega se očekivalo više bez obzira što je to starija kategorija od njegove, jer je ovim plasmanom pokvario plasman na državnoj rang listi.  Posle tri bodovna turnira  Vidić, Janković i Lazić dele 5-6-7 mesto na rang listi Srbije sa istim brojem bodova.  Bodove je ostvario i Marko Pucarević, plasmanom od 16. do 32. mesta”, kaže Miljković.

Janković, Vidić i Pucarević nadmetali su se i u juniorskoj konkurenciji, u kojoj se Vidić plasiran od 9. do 16.mesta, a Janković od 16-32. mesta.

Što se naših stonoteniserki tiče, i pored  pobede u grupi, Kristina Gavrić i Željana Milojević u veoma jakoj konkurenciji, nisu izborile plasman na glavnu tablu, ali su  dobrom igrom, kao i Luna Jovanović u kadetskoj konkurenciji, opravdale svoje učešće na ovom prestiznom turniru.

Narednog vikenda Beograd i STK “Crvena zvezda” biće domaćini ekipnog prvenstva Srbije, gde je naša kadetska ekipa prošle sezone zauzela treće mesto.

“I ove godine se potajno nadamo medalji. Ali u veoma jakoj konkurenciji, svaki plasman u polufinale je veliki uspeh, pogotovo što su se mnoge vojvođanske i beogradske ekipe pojačale dobrim igračima iz unutrašnjosti  i manjih klubova”, kaže trener negotinskih stonotenisera Slobodan Miljković.