Naslovna Sport Trijumf negotinskih stonoteniserki na Kupu Paraćina

Trijumf negotinskih stonoteniserki na Kupu Paraćina

295
0

Na Kupu Paraćina za kadetske i juniorske selekcije, koji se boduje za rang listu Regionalnog stonoteniskog saveza centralne Srbije trijumfovale negotinske stonoteniserke.

Luna Jovanović i Jelena Popović na pobedničkom tronu u juniorskoj konkurenciji; Foto: Igor Gerginović

Luna Jovanović osvojila je zlatnu medalju u kategoriji juniorki na Kupu Paraćina ove subote, savladavši u finalu klupsku drugaricu Jelenu Popović, kojoj je pripalo srebro i vicepšampionska titula i koja je jedina uspela da Luni uzme jedan set.

Jelena je do finala stigla savladavši u polufinalu, u neizvesnom meču, sa 3:2 Minu Vasić iz niškog STK “Stoni”. U kategoriji juniorki bodove su upisale i Neda Gerginović i Lana Jovanović koje su stigle do četvrtfinala.

Lana Jovanović i Neda Gerginović osvojile su drugo i treće mesto u kategoriji kadetkinja; Foto: I. Gerginović

U kategoriji kadetkinja, Lana Jovanović je osvojila drugo mesto nakon što ju je u finalu savladala Biljana Đorđević iz STK “Belo polje” iz Surdulice, a Neda Gerginović treće mesto.

Mia Gerginović je, međutim, zaustavljena u četvrtfinalu. Sve tri će, inače, naredne sezone biti glavne favoritkinje za vrh rang liste, jer je Miji ovo prva godina u kadetkinjama, dok su Neda i Lana još uvek mlađe kadetkinje.

Uskoro startuje muška i ženska seniorska liga. Devojke u okviru Prve lige gostuju u Vršcu protiv istoimenog stonoteniskog kluba, a seniori će prvo kolo Druge lige igrati u Nišu protiv “Radničkog”.