Naslovna Sport Trijumf najmlađih na Minibasket festivalu “Sava Miletić” u Zaječaru

Trijumf najmlađih na Minibasket festivalu “Sava Miletić” u Zaječaru

363
0

Treći Minibasket festival “Sava Miletić” u Zaječaru okupio je danas 11 klubova i 300 učesnika, među kojima i 50 košarkaša i košarkašica KK “Hajduk Veljko” iz Negotina.

Čak 50 košarkaša i košarkašica KK “Hajduk Veljko” nastupalo je danas na 3. Minibasket festivalu “Sava Miletić” u Zaječaru. Za 30 najmlađih negotinskih košarkaša ovaj turnir je bio i prvo vatreno krštenje, u kome su, definitivno, položili ispit.

U konkurenciji 11 klubova i 300 učesnika, najmlađe negotinske nade košarke su se odlično pokazale i u 10 odigranih mečeva zabeležili isto toliko pobeda.

“Ovo za nas u klubu predstavlja smisao bavljenja košarkom, uvođenje dece u svet sporta, njihovi osmesi, trud, borba i rad su nešto što ne može ništa drugo da vam zameni. Prvi košarkaški koraci i utakmice se zauvek pamte. Pobede i porazi su sastavni deo sporta i to je u ovom trenutku manje važno, a ono što zauvek ostaje u sećanju je prva utakmica. Hvala roditeljima na ukazanom poverenju, deci na zalaganju i trudu i nadamo se da ćemo u skorijoj budućnosti biti jako ponosni na neko od ove dece koje je baš danas krenulo malim koracima u veliki košarkaški svet”, kaže za NG Portal, Dušan Mandić, trener negotinskog KK “Hajduk Veljko”.