Naslovna Društvo Trifun Đorđević, Kristina Trailović i Milica Ćosić pobednici Okružne smotre recitatora

Trifun Đorđević, Kristina Trailović i Milica Ćosić pobednici Okružne smotre recitatora

342
0

Najuspešniji takmičari sa Opštinske smotre recitatora “Pesniče naroda mog” danas su nastupili i na Okružnom takmičenju.

Trifun Đorđević, učenik OŠ “Branko Radičević”, Kristina Trailović iz OŠ „Pavle Ilić Veljko“ u Prahovu i Milica Ćosić, učenica Negotinske gimnazije, kao najbolji na Okružnoj smotri recitatora “Pesniče naroda mog”, održanoj danas u Negotinu, nadmetaće se 19. i 20. maja na 54. Republičkoj smotri recitatora „Pesniče naroda mog“ u Valjevu.

U kategoriji mlađeg uzrasta pored Trifuna Đorđevića, koji kao prvoplasirani ide na Republičku smotru recitatora, nagrađeni su i  Maja Dimitrijević iz OŠ “Branko Radičević“ kao drugoplasirana i Lea Rajić iz OŠ „Vera Radosavljević“ kao trećeplasirana.

Kristina Trailović je osvojila prvo mesto u kategoriji srednjeg uzrasta, a učenice OŠP “Vera Radosavljević” Anja Tričković i Mina Radivojević, drugo, odnosno treće.

Uz Milicu Ćosić u starijoj konkurenciji nagrađene su i učenice Negotinske gimnazije Jovana Lekić kao drugoplasirana i Elena Stingić, za osvojeno treće mesto.

Takmičare je ocenjivao stručni žiri u sastavu: Vesna Tešović, profesor književnosti i srpskog jezika, direktor Narodne biblioteke u Boru, Predrag Grbić, glumac Narodnog pozorišta „Zoran Radmilović“ u Zaječaru i Miroslav Stojmenović, profesor je srpskog jezika i književnosti u OŠ „Ljuba Nešić“ u Zaječaru.

Organizatori i Okružne smotre recitatora su Dom kulture “Stevan Mokranjac” i Narodna biblioteka “Dositej Novaković”, a pokrovitelj Opština Negotin.