Naslovna Društvo Tribine za školarce povodom Međunarodnog dana života

Tribine za školarce povodom Međunarodnog dana života

283
0

Povodom Međunarodnog dana života obeležava svake godine prve nedelje februara u negotinskim srednjim školama održane su tribine na temu “Život je vredan i samo jedan”.

Poljoprivredna škola sa domom učenika „Rajko Bosnić“

Tribine “Život je vredan i samo jedan” Centra za obuku vozača “Profesionalac” u Negotinu održane su u Negotinskoj gimnaziji, Tehničkoj školi, Umetničkoj školi “Stevan Mokranjac” i Poljoprivrednoj školi sa domom učenika “Rajko Bosnić”.

Tehnička škola

Cilj ovih predavanja bio je da se mladima, kao najrizičnijoj grupi učesnika u saobraćaju, ukaže na značaj poznavanja i poštovanja saobraćajnih propisa.

“Cilj nam je da stvorimo bezbedne, odgovorne i samopouzdane vozače. S obzirom da je svaki polaznik jedistven, prilagođavamo se njihovim potrebama kako bismo im pružili personalizovanu obuku”, kaže Miomir Milovanović, direktor Centra za obuku vozača “Profesionalac”.

Negotinska gimnazija

Učenici prvog i drugog razreda negotinskih srednjih škola bili su u prilici i da se informišu o posledicama vožnje pod dejstvom alkohola i pod dejstvom narkotika, posredstvom takozvanih “pijanih” i “narkotičkih naočara” koje simuliraju efekte pijanstva i teških narkotika na percepciju vozača za svest o rizicima i odgovornog ponašanja u saobraćaju.

“Više od 500 učenika prvog i drugog razreda srednjih škola prisustvovalo je našem predavanju na temu “Život je jedan ali vredan”.  Svako ima  mogućnost i priliku da potpuno besplatno, nevezano za vozačko iskustvo i godine starosti, svakog radnog dana u Centru za obuku vozača proba simulaciju kako “pijanih”, tako i naočara koje simuliraju teske droge”, dodaje Milovanović.

Umetnička škola „Stevan Mokranjac“