Naslovna Hronika Tribina “Stop petardama” za negotinske osnovce

Tribina “Stop petardama” za negotinske osnovce

72
0

Pripadnici Policijske uprave Bor i školski policajac Ružica Stanojević priredili su u Domu kulture “Stevan Mokranjac” u Negotinu tribinu “Stop petardama”, namenjenu učenicima od petog do osmog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić”.

foto: OŠ „Vuk Karadžić“

Učenicima viših razreda najstarije osnovne škole u ovom delu istočne Srbije pripadnici Policijske uprave Bor podsetili su na moguće opasnosti i posledice korišćenja pirotehničkih sredstava, budući da se približavaju novogodišnji praznici, kada se petarde i najviše upotrebljavaju.

Iako nadležni često apeluju na povećanu opreznost pri rukovanju pirotehničkim sredstvima, nesreće su sve učestalije, pa je tako i prošle godine jedan desetogodišnjak ostao bez oka kada mu je u lice eksplodirala jedna od manjih raketa.

Inače, predlogom o izmenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru, predviđeno je povećanje zaprećenih novčanih kazni za remećenje javnog reda i mira upotrebom pirotehničkih sredstava u iznosu od 50.000 do 100.000 dinara. Prema sadašnjim zakonima ta kazna se kreće u visini od 10.000 do 50.000 dinara.