Naslovna Hronika Tribina “Stop petardama” za negotinske osnovce

Tribina “Stop petardama” za negotinske osnovce

63
0

Pripadnici Policijske uprave Bor i školski policajac Ružica Stanojević priredili su u Domu kulture “Stevan Mokranjac” u Negotinu tribinu “Stop petardama”, namenjenu učenicima od petog do osmog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić”.

foto: OŠ „Vuk Karadžić“

Učenicima viših razreda najstarije osnovne škole u ovom delu istočne Srbije pripadnici Policijske uprave Bor podsetili su na moguće opasnosti i posledice korišćenja pirotehničkih sredstava, budući da se približavaju novogodišnji praznici, kada se petarde i najviše upotrebljavaju.

Iako nadležni često apeluju na povećanu opreznost pri rukovanju pirotehničkim sredstvima, nesreće su sve učestalije, pa je tako i prošle godine jedan desetogodišnjak ostao bez oka kada mu je u lice eksplodirala jedna od manjih raketa.

Inače, predlogom o izmenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru, predviđeno je povećanje zaprećenih novčanih kazni za remećenje javnog reda i mira upotrebom pirotehničkih sredstava u iznosu od 50.000 do 100.000 dinara. Prema sadašnjim zakonima ta kazna se kreće u visini od 10.000 do 50.000 dinara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.