Naslovna Sport Tri pehara za Negotince u Bosilegradu: Juniorima šampionska, kadetima i juniorkama vicešampionska...

Tri pehara za Negotince u Bosilegradu: Juniorima šampionska, kadetima i juniorkama vicešampionska titula

339
0

Na ekipnom prvenstvu Stonoteniskog saveza centralne Srbije u Bosilegradu kadeti i juniorke negotinskog STK „Hajduk Veljko“ osvojili su drugo mesto, a juniori prvo.

Jovan Milošević, Saša Janković, Petar Vidić i Pavle Pucarević; Foto: Aleksandar Janković

Juniorska selekcija Stonoteniskog kluba „Hajduk Veljko“ u sastavu: Petar Vidić, Saša Janković i Pavle Pucarević opravdala je očekivanja kluba da na ekipnom prvenstvu Stonoteniskog saveza centralne Srbije pokaže zašto važi za favorite.

Do finala su negotinski juniori pobeđivali sa 3:0. U finalu im je takmac za titulu bila dobro poznata ekipa STK „Đerdap“ iz Kladova, koju su Negotinci u ovom meču savladali sa 3:2. Odlično su se, kaže trener Slobodan Miljković, pokazala sva trojica igrača.

„Iznenadio je Pavle Pucarevicć koji je do finala sve svoje protivnike, koji su dosta stariji i iskusniji, pobeđivao na trećoj tabli, te je Vidiću i Jankoviću olakšao posao”, ističe Miljković.

Jelena Popović, Luna Jovanović, Neda i Mia Gerginović; Foto: Aleksandar Janković

Kadetska selekcija STK “Hajduk Veljka” u sastavu: Petar Vidić, Pavle Pucarević i Jovan Milošević, dan ranije, osvojila je na ekipnom prvenstvu drugu nagradu, budući da ih je u finalu savladao “Napad” iz Kruševca. Negotinske kadetkinje, Jelena Popović i sestre Mia i Neda Gerginović su bile četvrte.

Za juniorsku selekciju nastupale su Luna Jovanović, Jelena Popović i Mia Gerginović osvojivši drugo mesto, nakon što su u finalu poražene od “Stonija” iz Niša.

“Raduje odlična igra mlađih igrača Pucarevića, Miloševića, sestara Gerginović i Jelene Popović. Oni su odradili baš ono što se od njih očekivalo da se kući vrate sa tri pehara. STK “Hajduk Veljko”  je ujedno i najuspešnija ekipa.

Domaćin ovog takmičenja, STK „Mladost“ iz Bosilegrada odlično je, kažu u STK „Hajduk Veljko“ organizovao ekipno prvenstvo Stonoteniskog saveza centralne Srbije za kadete i juniore u obe konkurencije, pokrivši troškove smeštaja i ishrane svim ekipama.