Naslovna Društvo COVID-19 Tri novoobolela u opštini Negotin

Tri novoobolela u opštini Negotin

420
0

U kovid odeljenjima negotinskog Zdravstvenog centra poslednjih dana beleži se manje hospitalizovanih i pozitivnih pacijenata, troje novoobolelih i 19 pacijenata na bolničkom lečenju.

Ilustracija; pixabay.com

Nakon što je poslednjih meseci broj kovid pozitivnih u opštini kontinuirano rastao, konačno se  i po broju novopozitivnih, ali i po broju lečenih situacija sa kovidom-19 u opštini Negotin, čini se, stabilizuje.

Od 19. do 23. maja testirano je 230 osoba, od kojih je prisustvo korona virusa laboratorijski potvrđeno kod muškarca starog 71 godinu i kod dve žene od 40 i 61 godine starosti. Inače, 19. i 23. maj bili su jedini dani u maju bez pozitivnih na prisustvo virusa korona.

Nažalost od posledica virusne infekcije, u tom periodu, preminula je jedna osoba. Petoro ih je primljeno na kovid odeljenjima negotinske bolnice, na kojima je trenutno zbrinuto 19 pacijenata, od kojih su 13 na kiseoniku, sedmoro je otpušteno sa bolničkog lečenja, a dve osobe su transportovane u kovid bolnice Kruševac i Batajnica.

I u kovid ambulanti je zabeležen manji broj prijema, od kojih samo u poslednja tri dana 27, od kojih su se 17 javilo prvi put sa nekim od simptoma nalik na kovid, a 10 ih je došlo na kontrolni pregled.

Od početka maja do danas laboratorijski je PCR i antigen metodom kovid-19 potvrđen kod 83 osobe.