Naslovna Društvo COVID-19 Tri novoobolela u opštini Negotin; Korona virusom zaraženo do sada petoro ljudi

Tri novoobolela u opštini Negotin; Korona virusom zaraženo do sada petoro ljudi

6102
0

U negotinsku zdravstvenu ustanovu stigli su rezultati testiranja zdravstvenih radnika i pacijenata sa simptomima koji upućuju na korona virus. Od 21 testiranog – tri pozitivna.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru,  na teritoriji opštine Negotin  registrovana su još 3 slučaja kovida-19, kod jednog muškarca i kod dve žene, čime se broj obolelih popeo na pet. Među novoobolelima nema zdravstvenih radnika.

Reč je o pacijentima iz Negotina, Prahova i Srbova koji su došli u ovdašnju respiratornu ambulantu sa blažim simptomima. Oni će biti upućeni na dalje lečenje u Niš, a svi njihovi kontakti će biti izolovani.

Ostalih 18 uzoraka je bilo negativno, saopšteno je u Štabu za vanredne situacije. Inače, rezultati koji su pristigli u Zdravstveni centar Negotin uzorkovani su 9. aprila.

Do sada je u opštini Negotin testirano 70 osoba, od kojih devet u Zaječaru, a 61 u Respiratornoj ambulanti u Negotinu.  Očekuje se da iz nadležne ustanove, zaječarskog Zavoda za javno zdravlje „Timok“, uskoro stignu u Negotin i rezultati još 20 testiranih.