Naslovna Društvo Tri miliona evra subvencija za podršku preduzetništvu

Tri miliona evra subvencija za podršku preduzetništvu

391
0

EUPRO+ raspisao Javni poziv za predloge projekata za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzetnike, mikro i mala preduzeća u istočnoj, južnoj i zapadnoj Srbiji i Šumadiji.

Ilustracija, pixabay.com

Predmet ovog javnog poziva je Nabavka nove opreme i uvođenje usluga koja će doprineti unapređenju proizvodnje i tržišnog potencijala preduzeća, otvaranju novih radnih mesta i povećanju oporavka i otpornosti od negativnog uticaja pandemije kovida 19.

Javni poziv, koji je otvoren do 30. juna do ponoći po lokalnom vremenu,  namenjen je preduzetnicima, mikro i malim preduzećima registrovanim u periodu od 1. januara 2016. do 31. decembra 2020. u nekoj od 99 lokalnih samouprava uključenih u EU PRO Plus program, među kojima su i opštine Negotin, Kladovo, Majdanpek, Knjaževac, Boljevac, Sokobanja i gradovi Bor i Zaječar, a koja se bave proizvodnjom ili pružanjem usluga koje obuhvataju informacione tehnologije, arhitektonske i inžinjerske delatnosti, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, usluge vezane za turizam, održavanje i popravke.

Ukupan budžet projekta je tri miliona evra, a iznos podrške po pojedinačnom projektu je od 10.000 do 40.000 evra za preduzeća registrovana za proizvodnu delatnost, odnosno od 10.000 do 30.000 evra za preduzeća registrovana za pružanje usluga.

U oba slučaja obavezno je minimalno sufinansiranje od 20 odsto vrednosti projekta, odnosno 15 odsto za preduzeća iz opština koje su u četvrtoj kategoriji razvijenosti.

Pravilnik i prateće priloge, kao i detaljan tekst ovog javnog poziva možete preuzeti OVDE, a za sve dodatne informacije možete kontaktirati Regionalnu agenciju za razvoj istočne Srbije, Bobana Kostandinovića na tel: 019/426–376.