Naslovna Događaji Tri koncerta u Negotinu za Svetski dan muzike

Tri koncerta u Negotinu za Svetski dan muzike

427
0

Povodom Svetskog dana muzike 21. juna koncert u Mokranjčevoj kući od 18 sati organizuje Udruženje muzičkih umetnika “ArtIst”. U 19 sati u Muzičkom paviljonu u gradskom parku predstaviće se nagrađeni učenici Umetničke škole “Stevan Mokranjac”, a od 20 časova u Muzeju Hajduk Veljka biće organizovano veče muzike i poezije Arsena Dedića.

Ilustracija, pixabay.com

Na svom prvom predstavljanju Udruženje muzičkih umetnika “ArtIst” iz Negotina, čiji je tvorac Milja Videnović uz svesrdnu podršku Magdalene Antić i Davida Surdanovića, predstaviće se u utorak, 21. juna probranim arijama, horskim i kompozicijama za flautu i klavir.

Od 18 časova u Mokranjčevoj kući nastupiće: Milja Videnović (klavir), Magdalena Antić (sopran) i Valentina Dimitrijević (flauta) a prvi put i Vokalni ansambl “ArtIst”.

Povodom Svetskog dana muzike u 19 časova u Muzičkom paviljonu u gradskom parku koncert će prirediti Umetnička škola “Stevan Mokranjac”. Tom prilikom, predstaviće se učenici koji su nagrađeni na takmičenjima od republičkog do međunarodnog nivoa.

Od 20 sati u Muzeju Hajduk Veljka, Todorčetovom konaku, Muzej Krajine organizovaće  veče muzike i poezije inspirisanovelikim stvaralačkim opusom umetnika Arsena Dedića. U programu pod nazivom „Arsenologija“ učestvuju Bojan Čukić (klavir) i Goran Stanković (gitara), a publika će biti u prilici da uživa u notama i stihovima Arsena Dedića, umetnika koji je ostavio veliki trag u muzici.