Naslovna Društvo Trgovine, ugostiteljski i uslužni objekti u opštini Negotin u dane vikenda rade...

Trgovine, ugostiteljski i uslužni objekti u opštini Negotin u dane vikenda rade do 20 časova

848
0

Na svojoj 41. telefonskoj sednici Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin doneo je zaključak  o ograničavanju radnog vremena, na osnovu predloženih mera republičkog Kriznog štaba.

U dane vikenda, 26. i 27. decembra, sudeći po zaključku Štaba za vanredne situacije opštine Negotin  do 20 časova uz poštovanje mera zaštite radiće trgovinski, ali i ugostiteljski i uslužni objekti.

Reč je o objektima u oblasti trgovine na malo u koje spadaju trgovinske i druge radnje i prodajna mesta, ali i ugostitelji, odnosno restorani, kafići i slično s tim što im u periodu od 17 do 20 časova nije dozvoljena bilo kakva muzika unutar lokala.

Radno vreme do 20 časova predviđeno je i za kladionice i druge objekte igara na sreću, dečije igraonice, fitnes centre, teretane, vežbaonice, ali i za kozmetičke, frizerske i salone lepote, kao i za radnje registrovane za pružanje usluga u zatvorenim ili otvorenim trgovinskim centrima i sličnim objektima u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo kao što su tržni centri, pijace i slično.

“Danom donošenja ovog  Zaključka prestaje da se primenjuje Zaključak Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin  od  21.12.2020. godine, mera koja se odnosi na rad vikendom”, navodi se u zaključku Štaba za vanredne situacije.