Naslovna Kultura Treće memorijalno takmičenje „Mile Paunović“ 2018.

Treće memorijalno takmičenje „Mile Paunović“ 2018.

399
0

U umetničoj školi „ Stevan Mokranjac“ u Negotinu, muzički naslednici privode kraju pripreme za Memorijalno takmičenje u čast svog kolege i profesora Mileta Paunovića.

Po treći put trubači, ali i ostali izvođači na duvačkim instrumentima, učenici muzičkih škola iz čitave Srbije, okupiće se u svečanoj sali Umetničke škole „Stevan Mokranjac“, 25. februara na Memorijalnom takmičenju posvećenom muzičkom izvođaču, ali i pedagogu Miletu Paunoviću.

Jedan od organizatora okupljanja instrumentalista na duvačkim instrumentima je profesor trube Predrag Tasić, učenik i naslednik Mileta Paunovića.

Svoj profesorski staž ostvaruje u dve muzičke škole „Konstantin Babić“ u Kladovu i ovdašnjoj umetničkoj „Stevan Mokranjac“.

Od svog učitelja, mentora i uzora, kaže Tasić, naučio je mnogo, a najvažnija lekcija je bila -upornost u radu i životu. Tu lekciju, danas, predaje svojim učenicima.

Mladi profesor, već ima svog naslednika, Anamariju Danilović. Nakon trogodišnjeg školovanja u klasi profesora Mileta Paunovića, Anamarija nastavlja svoj rad u klasi profesora Tasića.

Sada je student Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Mladena Đorđevića.

Na Memorijalnom takmičenju duvača i kamernih ansambala učestvovao je prošle godine 21 izvođač, pa se organizatori nadaju da će se u ovom velikom broju odazvati i ove godine.

Učesnici pripremaju za nastup dve kompozicije po izboru, koje će ocenjivati stručni žiri. Između ostalih, takmičenje duvača pratiće i profesor Mladen Đorđević.