Naslovna Kultura Događaji Traže se statisti za film “Seti me se” Vuka Kostića koji se...

Traže se statisti za film “Seti me se” Vuka Kostića koji se snima u Negotinu

2234
0

Počinje snimanje prvog rediteljskog ostvarenja Vuka Kostića. Traže se statisti.

Ilustracija, pixabay.com

Vuk Kostić, srpski glumac kao scenarista i reditelj debitovaće u filmu “Seti me se”, priči o srpskim junacima, vojnicima koji su u Velikom ratu branili slobodu i čast domovine.

Kako će se ovo filmsko ostvarenje delom snimati i u Negotinu ekipa filma u kojem glavne uloge tumače Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković, Nenad Jezdić, Dragan Petrović Pele, objavila je i poziv za statiste.

Snimanja u Negotinu i okolini trajaće od 29. jula do 3. avgtusta, a film se snima u produkciji “Art and popcorn”.

“Potrebni su statisti svih uzrasta od 8 do 80 godina a najviše deca od 8 do 12 i mladići od 18 do 35 godina starosti”, navode u produkciji.

Scenario za film “Seti me se” nastao je po istinitim događajima i motivima “Srpske trilogije” Stevana Jakovljevića i knjizi “Solunci govore” Antonija Đurića. Radnja se dešava septembra 1918. godine i opisuje početak proboja Solunskog fronta.

“Kako je u pitanju tematika vezana za Prvi svetski rat potrebne su i žene sa prirodnim izgledom. Pored statista potrebno nam je i jedno dete, uzrasta od 8 do 12 godina, kome će biti poverena uloga”, dodaju u produkciji.

Zainteresovani da statiraju u ovom filmskom ostvarenju, još jednom koji se snima na teritoriji opštine Negotin, mogu da pošalju poruku poruku na broj telefona 064/137 4963.