Naslovna Hronika Tragedija u „Eliksiru“: Poginuo Ljubiša Petrikić

Tragedija u „Eliksiru“: Poginuo Ljubiša Petrikić

13222
0

Negotinac Ljubiša Petrikić, vlasnik limarsko bravarske radnje “Petrika” poginuo je danas u krugu hemijske industrije “Eliksir Prahovo”  D.O.O dok je kao podizvođač obavljao radove na opšivanju oluka na Hali 1.

Petrikić je izvodeći limarske radove bio propisno obučen ličnim zaštitnim sredstvima i vezan sigurnosnim opasačem. Iz, za sada neutvrđenih razloga, anker koji je bio vezan za beton i koji je držao uže kojim je Petrikić bio vezan, iznenada je pukao, zbog čega je nesrećni čovek pao sa visine od osam metara.

U trenutku rada nosio je i kacigu i zaštitno odelo, ali su, nažalost, povrede bile takve da mu nije bilo spasa.

Kako je do nesreće došlo niko pouzdano ne može da kaže. Petrikić je radio u neposrednoj blizini dvojice svojih radnika, sa bočne strane Hale 1 u kojoj se skladište „Eliksirovi“ proizvodi.

Uzrok će, navode nadležni, naknadno biti utvrđen. Na lice mesta odmah su došli predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Negotin, kao i inspektor Odseka Inspekcije rada za Borski upravni okrug, koji će na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja preduzeti sve odgovarajuće mere u okviru svoje nadležnosti.