Naslovna Društvo Tradicionalni prijem za najbolje učenike opštine Negotin

Tradicionalni prijem za najbolje učenike opštine Negotin

953
0

Na tradicionalnom prijemu najboljih osnovaca i srednjoškolaca naše opštine uručene su novčane nagrade najuspešnijim đacima u protekloj školskoj godini. Pored 13 učenika generacije nagrađena su i 32 đaka iza kojih je uspešna takmičarska godina.

Na prijemu koji je danas priredio Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin uručene su novčane nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola. Nagrađeno je njih trinaestoro koji su poneli titulu učenika generacije, kao i tridesetdvoje učenika koji su zauzeli jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima, festivalima i smotrama.

„Draga deco, znanje je samo vaše. Još kada se poklopi sa voljom i željom za takmičenjem na kojima se meri znanje  onda i dođu ovakvi rezultati  koji govore da imate potencijal, to jest kvalitet. Vaši mentori, prosvetni radnici sigurno su vam utkali želju za znanjem i za takmičenjem. Vaši uspesi i zalaganje  od vas prave kvalitetne ljude, nadam se buduće eksperte  u oblastima u kojima budete želeli da se usavršavate i date svoj doprinos zajednici. Današnje nagrade smatram malim malim znakom pažnje kojim i ove godine nagrađujemo vaše znanje, trud, požrtvovanje  u raznim oblastima  i veštinama“, poručio je Veličković.

Ove godine je iz opštinske kase za nagrade najboljim mladim Negotincima koji su  predstavljali našu opštinu na republičkim takmičenjima, smotrama i festivalima izdvojeno 572.000 dinara.

Sa po 30.000 dinara nagrađeno je 13 učenika koji su u svojim osnovnim i srednjim školama dobili priznanje kao učenici generacije. Među najboljim đacima su tri učenika iz gradskih osnovnih škola: Novak Mirković iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“, Ružica Kerkez iz OŠ “Branko Radičević“ kao i Anja Stanojević iz škole „Vera Radosavljević“.  Titulu učenika generacije ponelo je i šest osnovaca iz seoskih škola: Anđela Mihailović iz OŠ “Hajduk Veljko“ u Štubiku, Ksenija Filčić iz škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Jabukovcu, Uroš Krivović iz škole „Pavle Ilić Veljko“ u Prahovu, područna škola Radujevac, Edvard Gudojević iz škole „Stevan Mokranjac“ iz Kobišnice, Aleksandra Stojanović iz rajačke škole „Momčilo Ranković“ i Teodora Kostandinović iz Osnovne muzičke škole „Stevan Mokranjac“.

Uspešni su bili i srednjoškolci ove godine pa su sa po 30.000 dinara, kao učenici generacije nagrađeni: Vanja Milosavljević iz srednje muzičke škole „ Stevan Mokranjac“, Anja Pavlović iz Negotinske gimnazije, Anđela Pajkić, učenica Poljoprivredne škole sa domom učenika „Rajko Bosnić“ i Aleksandar Videnović, učenik Tehničke škole.

Protekla školska godina bila je uspešna za 32 osnovca i srednjoškolca koji su predstavljali svoje škole ali i  našu opštinu na najvišim nivoima takmičenja u zemlji.

Među njima je sedmoro učenika  koji su osvojili prvo mesto na republičkim takmičenjima i oni su za svoj trud nagrađeni sa po 10.000 dinara. Uroš Stojanović iz Negotinske gimnazije ostvario je odlične rezultate iz matematike osvojivši prvo mesto. Iz srednje muzičke škole „Stevan Mokranac“ čak petoro učenika je osvojilo prvo mesto na 29. Republičkom takmičenju  Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga (UMBPS): Aleksandar Nikolić i Marija Pastronjević iz solfeđa, dok su na takmičenju teorije muzike odličnj bili Pavle Jovanović, Marija Milosavljević, Tijana Đošić i Milica Arsenijević, a prvo mesto na 65. Republičkom festivalu Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije (ZMBŠS) pripalo je i Veljku Jonoviću sa odseka harmonike.

Sa po 8.000 dinara nagrađeni su učenici koji su osvojili drugo mesto na republičkim takmičenjima iz oblasti muzike i sporta.

Među njima su: Magdalena Pitarević iz srednje muzičke škole na takmičenju solfeđista na 29. Republičkom takmičenju  UMBPS i pet učenika koji su doneli drugu nagradu sa 65. Republičkom festivalu ZMBŠS:  osnovci Predrag Filipović sa odseka trube,  Uroš Ninić, sa odseka gitare i Klea Kovač sa odseka violine i učenici srednje muzičke škole: Leonardo Krstić sa odseka trube i Anđela Jovanović sa odseka solo pevanja.

Tri negotinske gimnazijalke ostvarile su odlične rezultate u stonom tenisu na ekipnom takmičenju i zasluženo ostvarile plasman na drugo mesto. To su: Jelena Popović, Luna Jovanović i Anja Pavlović.

Nagrade u visini od 5.000 dinara  predsednik opštine Negotin uručio i učenicima koji su osvojili treće mesto na republičkom takmičenju: gimnazijalcu Aleksi Paunoviću za rezultate na takmičenju iz matematike, Marku Šurkiću i Leni Stojanovići,  učenicima OŠ „Vuk Karadžić“  koji su nagradu osvojili na takmičenju iz tehnike i tehnologije, kao i Mileni Marković za osvojeno treće mesto na  65. Republičkom festivalu ZMBŠS solo pevača.

Novčane nagrade su danas na tradicionalnom prijemu najuspešnijih učenika naše opštine  uručene i učenicima koji su ostvarili odlične rezultatima na smotrama i festivalima. Među njima je pet prvoplasiranih, nagrađenih sa po dve hiljada dinara: Lana Mikić, učenica Tehničke škole koja je na likovnom konkursu „Dani ćirilice “ osvojila prvu nagradu. Sa ovog konkursa stigle su još dve prve nagarde: Edvardu Gudojeviću iz kobišničke škole „Stevan Mokranjac“ i Anastasiji Đorđević iz škole „Vera Radosavljević“ u kategoriji veza.

Nagradu je danas dobio i Teodor Milosavljević iz Osnovne škole „ Vera Radosavljević“ za kompoziciju za klavir na Republičkoj smotri  “Deca kompozitori – FEDEMUS 2022”, kao i Miloš Žurkić iz Osnovne škole „Branko Radičević“ koji je prvu nagradu osvojio na 67. Republičke izložbe radova u Novom Sadu.

Za trud i rad nagrađena su i dva drugoplasirana i osam trećeplasiranih sa po hiljadu dinara koji su svoje nagrade doneli sa festivala i smotri. Drugu nagradu sa Dečijeg sabora u Bavaništu donele su Dajana Čumpujerović u kategoriji veza i Teodora Dubrić, u kategoriji literarnog konkursa, obe iz Osnovne škole „Stevan Mokranjac“ iz Kobišnice.

Sa Dečijeg sabora, omiljene smotre  učenika osnovnih i srednjih škola naše opštine sa kojeg svake godine stiže mnogo nagrada, stiglo je čak šest trećih nagarada. Među nagrađenima su dva srednjoškolca: gimnazijalac Jovan Stojimirović u kategoriji likovnih radova kao i Manuela Novaković iz Tehničke škole za osmišljeni inicijal. Osnovci su bili takođe uspešni na Dečijem saboru u Bavaništu pa su nagrade osvojili: Edina Gudojević u kategoriji veza i Nemanja Ivanović u kategorji izrade lutaka iz škole „Stevan Mokranjac“ u Kobišnici, Mateja Nikolić iz Osnovne škole „Branko Radičević“ i Emilija Radojević iz škole „Vuk Karadžić“. Treću nagradu na Republičkom literarnom konkursu „Naš vojnik, naš heroj“ ponela je Nađa Stojanović iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ dok je Bogdan Mutović iz Osnovne škole „Branko Radičević“ treću nagradu doneo sa 67. Republičke izložbe likovnih radova iz Beograda.


Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Negotin. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.