Naslovna Društvo TOON organizuje besplatne izlete do atraktivnih lokacija u Negotinskoj krajini

TOON organizuje besplatne izlete do atraktivnih lokacija u Negotinskoj krajini

750
0

Mokranjske stene, Rogljevačke i Rajačke pivnice, Stevanske livade i Deli Jovan, Šarkamen i prerasti Vratne i Zamne – to su lokacije koje će zainteresovani Krajinci moći da posete tokom trajanja opštinske manifestacije “Negotinsko leto”.

Mokranjske stene; Foto: Turistička organizacija opštine Negotin

Turistička organizacija opštine Negotin (TOON) rešila je da ovogodišnjem “Negotinskom letu“, pored već tradicionalne “dunavske priče” vezane za Kusjak, doda nove boje organizovanjem šest izleta do najatraktivnijih lokacija u Negotinskoj Krajini, sa željom da i žitelje ovog kraja upozna sa turističkim potencijalima, kako bi sutra i sami učestovali u što boljoj promociji sredine u kojoj žive.

“Pored toga što promovišemo turističke potencijale i turističku ponudu naše opštine van opštine Negotin, cilj nam je da napravimo promociju i za naše sugrađane. Znamo da ima dosta onih koji, do sada, nisu posetili atraktivne lokacije u okruženju i zato evo prilike da to učine organizovano, u pratnji turističkog vodiča i uz besplatan prevoz. Sve previđene izlete realizujemo u saradnji sa meštanima koji žive na samim lokacijama ili u njihovoj blizini”, kaže Dušan Petrović, direktor TOON-a.

Tako će tokom jula i avgusta biti organizovana serija izleta, uz pratnju vodiča i promotivnu priču za svaku od planiranih lokacija. Prvi je već ovog vikenda.

U nedelju 11. jula za sve zainteresovane obezbeđen je besplatan autobuski prevoz do Mokranjskih stena i i Rogljevačkih pivnica.

U Mokranju je planiran obilazak vodopada i vidikovca, a saradnji sa domaćinima, meštanima Mokranja i degustacija odnosno mogućnost kupovine domaćih proizvoda. Mokranjci će zainteresovanim posetiocima predstaviti i svoje selo i turističke potencijale, saznajemo u Turističkoj organizaciji opštine Negotin.

“Što se Rogljeva tiče, tu imamo registrovana seoska domaćinstva i vinarije, podrume vina sa kojima sarađujemo. Oni su, inače, na usluzi  turistima, tako da će i sada biti na raspolaganju,a  gledaćemo i da što više podruma bude otvoreno, kao i da se svako od tih ljudi koji se bave turizmom predstavi i na neki način ugoste ljude koji dođu u obilazak. Tako će posetioci moći bolje da upoznaju okolinu, a verujemo da će kasnije i sami biti promoteri kompletne turističke ponude našeg kraja”, ističe Dušan Petrović i poziva zainteresovane Krajince da uzmu učešće u planiranim programima.

Rogljevačke pivnice; Foto: Turistička organizacija opštine Negotin

Polazak autobusa predviđen je u 10 sati kod Pedagoške akademije, a organizatori pozivaju da se na ovom mestu budu desetak minuta ranije.

Tokom trajanja “Negotinskog leta” Turistička organizacija upriličiće nekoliko izleta.

U nedelju 18. jula planirana je Regionalna akcija za mlade planinare „Susret mladih planinara na Deli Jovanu“. Besplatan prevoz autobusom do Stevanskih livada i Deli Jovana je obezbeđen, a polazak planiran za 7 časova i 30 minuta kod Pedagoške akademije. Organizatori su: Planinarski savez Timočkog regiona, Sportski savez opštine Negotin i TOON.

Izlet do Rajačkih pivnica biće organizovan u nedelju 1. avgusta. Polazak je u 10 sati kod Pedagoške akademije, dok će sa istog mesta i u isto vreme nedelju dana kasnije, 8. avgusta krenuti i autobus sa zainteresovanima za posetu Arheološkom nalazištu “Vrelo” u Šarkamenu koju TOON organizuje u saradnji sa Muzejom Krajine.

Do Vratnjanskih kapija izlet će biti organizovan 15. avgusta, a do prerasti Zamne nedelju dana kasnije, 22. avgusta. Za sve izlete, napominjemo još jednom, obezbeđen je besplatan autobuski prevoz a mesto polaska je bus stajalište kod Pedagoške akademije.