Naslovna Ekonomija Tokom 2019. “Putevi Srbije” rekonstruisali u opštini Negotin više od 27 kilometara...

Tokom 2019. “Putevi Srbije” rekonstruisali u opštini Negotin više od 27 kilometara državnih puteva

1216
0

JP “Putevi Srbije”  je na teritoriji opštine Negotin u minuloj godini rekonstruisalo više od 27 kilometara državnih puteva, za šta je utrošeno skoro 446 miliona dinara, saznajemo u JP “Putevi Srbije”.

Deonica Badnjevo – Vančina česma

Uklanjanjem privremene gradilišne signalizacije na deonici Bukovska petlja Negotin- skretanje ka Кarbulovu, na državnom putu prvog B prioriteta 35 Kladovo – Niš završeni su planirani radovi na rekonstrukciji infrastrukture koje je u 2019. sprovodilo Javno preduzeće “Putevi Srbije”.

Tokom 2019. završeni su radovi na deonici Negotin Badnjevo – Vančina česma na državnom putu prvog B prioriteta broj 35 od Kladova do Niša. Rekonstruisana je kompletno deonica u dužini od 7,8  kilometara, a vrednost radova iznosila je 158,1 milion dinara.

Završeni su radovi i na lokalnom putu za Smedovac, od državnog puta drugog A reda broj 169 do Smedovca, odnosno Smedovačkih pimnica. Sanirana su dva kilometra puta, a radovi su koštali 10,4 milona dinara.

Putari JP “Putevi Srbije” završili su i radove od Brusnika do Brusničke stanice, vredne 19,2 miliona dinara, u dužini od tri kilometra na lokalnom putu Brusnik – Tamnič, a radilo se i na lokalnom putu Jabukovac – Mihajlovac, veza državnih puteva drugog B reda broj 397 i  prvog B reda broj 35 na deonici dužine 3,5 kilometara. Vrednost ovih radova je 19,6  miliona dinara.

Kako saznajemo u JP “Putevi Srbije” na državnom putu prvog B reda broj 35 Negotin – Zaječar počeli su radovi na  rehabilitaciji deonice od Bukovske raskrsnice do Trnjanske table, u dužini od 4,8 km.

“Planirani rok za završetak radova je do jula 2020. godine, zavisno od vremenskih uslova, a vrednost radova je 185,7 miliona dinara”, navode za NG Portal u Odeljenju za odnose sa javnošću JP “Putevi Srbije”.

Na području opštine Negotin i grada Zaječara izvodili su se i radovi na rekonstrukciji puta drugog A reda broj 169 do spajanja sa državnim putem I B reda broj 35, na deonicama Rajac – Tamnič – Braćevac – veza sa  putem prvog B prioriteta 35, u ukupnoj dužini od 9 kilometara. Ovom rehabilizacijom bila je predviđena deonica od dva kilometra na putu Rajac – Braćevac, kao i više deonica od Braćevca do državnog puta IB 35 Kladovo – Niš, a za te namene izdvojeno je 67,1 milion dinara.

Tokom ove godine projektom rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja, koji će se finansirati iz zajma Evropske investicione banke i domaćih sredstava planirana je rekonstrukcija državnog puta IB reda broj 33, Negotin (Radujevac) – granica Srbije i Bugarske kod Mokranja.

“Trenutno je u toku izrada glavnog projekta za pojačano održavanje predmetne deonice. U maju 2020. godine očekuje se početak radova na rekonstrukciji deonice u dužini od 13 kilometara” navode u JP “Putevi Srbije”.