Naslovna Društvo COVID-19 Testiranja na prisustvo virusa korona u Negotinu moguće je i na LIČNI...

Testiranja na prisustvo virusa korona u Negotinu moguće je i na LIČNI zahtev pod OVIM uslovima

2988
0

Građani koji na lični zahtev žele da se testiraju na prisustvo virusa korona mogu to da učine i u negotinskom Zdravstvenom centru.

Ilustracija; pexels.com

Brzi serološki testovi na prisustvo antitela na kovid-19 rade se iz krvi u biohemijskoj laboratoriji Doma zdravlja, radnim danima.

Mogu se raditi i na lični zahtev s tim što je pre dolaska u laboratoriju neophodno da građanin koji želi da se testira na antitela uplati 1.200 dinara na žiro-račun Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO)  840-177750-34 i navede da je svrha uplate usluga testiranja na prisustvo na SARS CoV2; a kao poziv na broj upiše svoj matični broj (JMBG).

PCR test (bris iz nosa i grla) se radi radnim danima na Epidemiologiji. Pacijenti koji žele na lični zahtev da se testiraju i oni kojima je ovaj test neophodan zbog odlaska u inostranstvo, uz dokaz o uplati 6.000 dinara na žiro račun RFZO-a (840-177750-34), službi epidemiologije moraju da se jave od 8 do 11 časova, a rezultat se čeka nekoliko dana.

I ovde je potrebno da se kao svrha uplate navede usluga testiranja na prisustvo na SARS CoV2; a kao poziv na broj upiše svoj matični broj (JMBG).

U negotinskoj zdravstvenoj ustanovi ovi testovi se rade i besplatno za pacijente sa respiratornim infekcijama i febrilnim stanjem prema indikacijama koje postavlja ordinirajući doktor uz odgovarajući uput za testiranje.