Naslovna Društvo COVID-19 Testiranja na kovid-19 nastavljena u opštini Negotin

Testiranja na kovid-19 nastavljena u opštini Negotin

1766
0

Iz referentnih laboratorija u Negotin stigli su rezultati za još 13 uzoraka. U kovid ambulanti se nastavljaju testiranja. U opštinama u okruženju proglašena vanredna situacija.

Ilustracija; pixabay.com

Nakon što su juče potvrđena dva nova kovid-19 slučaja kod žene stare 60 i muškarca starog 50 godina u negotinsku zdravstvenu ustanovu stigli su rezultati još 13 uzorkovanih u poslednjih deset dana.

Svih 13 uzoraka su, saznajemo, negativni. Čekaju se rezultati više od stotinu briseva.

U negotinskoj kovid-ambulanti nastavljena su testiranja. U biohemijskoj laboratoriji Doma zdravlja se dnevno i po tridesetak pacijenata podvrgava brzom, serološkom testiranju na prisustvo antitela, a oni sa pozitivnim IgM rezultatom koji ukazuje na moguću akutnu infekciju virusom idu na PCR testiranje.

PCR test se radi i pacijentima koji su hospitalizovani, onima koji se smeštaju u domove za stare ili drugi kolektivni smeštaj, ali i kao kontrolni test kod onih kojima je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Inače, zbog porasta broja obolelih i nepovoljne epidemiološke situacije u gradovima Zaječar i Bor, kao i opštinama Kladovo, Majdanpek, Knjaževac i Sokobanja, proglašena je vanredna situacija.