Naslovna Društvo Test iz matematike odložen za četvrtak 20. jun

Test iz matematike odložen za četvrtak 20. jun

211
0

Polaganje testa iz matematike u okviru završnog ispita koje je bilo zakazano za danas odloženo je za četvrtak, 20. jun od 9 sati jer je, navodno test „provaljen“.

Kako je potvrdio ministar prosvete Mladen Šarčević test je „provaljen“ u jednoj od školskih uprava gde je navodno neko otvorio rezervnu kesu sa testovima i prodao test iz matematike.

Ministar je istakao da su Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i Ministarstvo prosvete dobro uradili svoj posao, da se „zatajilo“ na terenu, te da će zbog ovoga biti i smena.

Iako je rečeno da će osmaci sutra polagati kombinovani test mediji prenose i vesti da su se pojavila i rešenja ovog testa, pa se očekuje da resorno ministarstvo izda saopštenje i u vezi ovog testa.

Kombinovani test, potvrđuje Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, polagaće se po već utvrđenom rasporedu, u sredu 19. juna od 9 časova.

Mediji prenose da je iz Ministarstva prosvete stigla instrukcija da su sve škole u obavezi da vrate pakete i kese sa testovima iz matematike.