Naslovna Krajinske vinjete Teodora Trkulja: Plejmejker i u košarci i u životu

Teodora Trkulja: Plejmejker i u košarci i u životu

598
0

Teodora Trkulja, mlada negotinska košarkašica nakon završenog osmog razreda osnovne škole nastavila je da sportske snove sanja u Nišu, u Košarkaškom klubu „Student“ za koji kaže da ima odličnu školu košarke, „onakvu kakva njoj najviše odgovara“.

Ova doskorašnja igračica ŽKK „Hajduk Veljko“, reprezentativka u selekcijama 2004/2005. košarku je, kaže, zavolela od malena igrajući basket u „parkiću“ naselja Borska u Negotinu.

„Ne mogu tačno da odredim šta je bilo presudno, jer ima više stvari koje su uticale na moj izbor. Sa jedne strane tu je taj basket u parkiću, osećaj uživanja dok igram, a sa druge i uspeh reprezentacije koju sam pratila u TV prenosima utakmica“, kaže Teodora.

Od trenutka kada je u svojoj desetoj godini počela da trenira košarku, nije se pokajala. Kaže da joj je u svemu podrška porodice bila najpresudnija, ali i vera njenog trenera Dušana Mandića u nju.

„Trener je uvek tražio maksimum od mene i ja sam gledala da pruženo vratim kroz igru. Mnogo su mi značila i ta reprezentativna okupljanja. Osim što mi je bila čast što mi je ukazano poverenje, bila su mi i veliko zadovoljstvo jer tamo idu najbolji i to je, bar meni, bila jedinstvena prilika da vidim gde sam i na čemu treba da radim najviše posle toga“.

Teodora je plejmejker. Organizacija igre joj ne predstavlja problem. Naprotiv, voli taj izazov da „u trenutku organizuje i razigrava igrače“.

„Kod mene je najviše bitan taj pregled igre. Moram da vidim sve da terenu i da donesem što je bolje moguće odluke. Mislim da mi jeta pozicija pomogla i da organizujem sopstveni život. Uvek sam za sve nalazila vremena. Učila sam pre i posle treninga i nijednom nisam propustila treninge. Igrala sam mnoge utakmice i sve su mi podjednako važne, ali je na mene, recimo, najveći utisak ostavilo kada sam sa pionirskom ekipom otišla na državno prvenstvo, pogotovu zato što od postojanja kluba do tada niko nije postigao tako veliki uspeh. To nam je bilo nešto najbolje“, kaže ova talentovana Negotinka.

Teodora Trkulja svoje košarkaške snove sada sanja u KK „Student“ u Nišu. Oni su, veli, prepoznali to nešto u njoj i dali joj šansu. Ne sumnjamo da će je iskoristiti najbolje što može uporno radeći na sebi, kao što je to i do sada činila.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Ram za sliku Negotina” koji je sufinansiran iz budžeta opštine Negotin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.