Naslovna Društvo Teodora Stevanović, učenica negotinske Poljoprivredne škole druga na republičkoj smotri iz matematike

Teodora Stevanović, učenica negotinske Poljoprivredne škole druga na republičkoj smotri iz matematike

723
0

Teodora Stevanović, učenica trećeg razreda Poljoprivredne škole sa domom učenika „Rajko Bosnić“, budući veterinarski tehničar, osvojila je na republičkom takmičenju poljoprivrednih škola Srbije iz matematike drugo mesto.

Teodora Stevanović i njen mentor, profesor Saša Stanković

Teodora Stevanović je na ovoj smotri, održanoj nedavno u Somboru, drugu nagradu na republičkom takmičenju mladih matematičara, učenika čak 19 poljoprivrednih škola Srbije, osvojila sa ukupno 74 poena, zabeleživši tako svoj novi najbolji rezultat, nakon što je prošle godine bila treća na republičkom.

Napredak Teodore Stevanović je, ističu u školi, evidentan iz godine u godinu, zahvaljujući pre svega njenom znanju i trudu, ali i zalaganju njenog mentora, profesora matematike Saše Stankovića.

Učenici Poljoprivredne škole „Rajko Bosnić“, učesnici republičkom takmičenja iz matematike u Somboru

Zapažene rezultate na ovom takmičenju imali su i Teodora Gavrilović, učenica prvog razreda negotinske Poljoprivredne škole na profilu poljoprivredni tehničar, Filip Pavličić, učenik drugog razreda, na smeru za zanimanje veterinarski tehničar i Nevena Šalarević, učenica četvrtog razreda na profilu prehrambeni tehničar.

Republičko takmičenje učenika poljoprivrednih škola Srbije okupilo je u Somboru 55 takmičara u kategorijama od prvog do četvrtog razreda, koji se školuju na nekom od smerova u području rada poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane. U Srbiji, inače, ima 60 škola sa ovim područjima rada.

Poljoprivredna škola sa domom učenika “Rajko Bosnić” je zahvaljujući rezultatima svojih đaka na republičkoj smotri iz matematike u Somboru u ukupnom plasmanu osvojila peto mesto, iza škola u Svilajncu, Aleksandrovcu, Beogradu i Aleksincu.