Naslovna Društvo Teodora Kostandinović: Kada nešto mnogo želiš, ništa nije nemoguće!

Teodora Kostandinović: Kada nešto mnogo želiš, ništa nije nemoguće!

1046
0

Minijature NG Portala: Učenici generacije školske 2021/2022. godine.

Teodora Kostandinović, rodom iz krajinskog sela Urovica gde je završila osnovnu školu „Branislav Nušić“ i ponela titulu učenik generacije, svoj put je nastavila u Medicinskoj školi u Zaječaru i srednjoj muzičkoj školi na odseku flaute u Negotinu. Dvostruka titula učenika generacije donela  je mnogo radosti ovoj nasmejanoj devojci vedrog duha koja skromno govori o sebi, porodici i profesorima.

„Drago mi je što sam postigla svoj cilj i uspela da postanem i učenik generacije u osnovnoj muzičkoj školi “Stevan Mokranjac”. Tako sam ponela dve titule. Sada sam drugi razred srednje medicinske škole,  farmaceutski smer. Prosto nisam mogla da se odlučim koju srednju školu da nastavim. Volim i muziku, a interesuje me i farmacija i sve grane farmacije, želela sam da pokušam paralelno i verujem da ću uspeti. Sa upornim radom i trudom verujem da ću uspeti da završim i dve srednje škole kao što sam dve osnovne. Moj cilj je da budem odličan đak u obe škole i radujem se tome.“

Teodora je osnovnu muzičku školu završila na odseku flaute u klasi profesorke Valentine Dimitrijević. Školovanje je nastavila u ovoj školi, ali i u Medicinskoj školi.

„Valentina Dimitrijević je jedna divna profesorka, saradnja je zaista bila odlična i ja sam sigurna da ćemo tako nastaviti dalje. Na prijemnom ispitu za srednju školu bila sam prva na listi, jako sam zadovoljna rezultatima. Naše druženje na časovima će biti kao i do sada, sigurna sam, uspešno. Zahvaljujući profesorki Dimitrijević postigla sam sve ove uspehe jer da nije bilo nje, ja ne bih sada bila tu gde jesam.“

Težak zadatak je ova mlada šesnaestogodišnja sebi zadala. Završiti dve srednje škole u dva grada sa ciljem da ponovo, bar u jednoj ponese titulu učenik generacije.

Uprkos svim zahtevima koje ove dve škole pred nju postavljaju, nađe se, kaže Teodora, vremena i za druženje. Njena velika ljubav je i odbojka  pa se rado seća  treninga u Odbojkaškom klubu „Hajduk Veljko“ koje je ipak morala da odloži zbog obaveza u zaječarskoj školi.

„U Medicinskoj školi imam zaista divne profesore a posebno je divna moja razredan profesorka dr Tanja Đorđioska koja me podržava u svemu što radim i jako sam joj zahvalna na svemu. Tu su i moji drugovi koji su takođe moja velika podrška da uspem na svom putu i cilju. Razumevanje zaista imam i od profesora iz muzičke škole i svi su oni prepoznali moju nameru i dobru volju da pokažem svoj maksimum, dam sve od sebe i budem dobar đak“, kaže ova mlada devojka koja sa velikim trudom radi na sebi.

Pred Teodorom je mnogo puteva. Sama ih je odabrala bez pritiska roditelja, spoznavši svoje kapacitete odlučila je da obrazovanje bude njena najbolja investicija za budućnost. Kojim će krenuti još uvek ne zna. U njoj se lome odluke, flauta ili farmacija a možda, kako sama kaže, odabere oba.

„Ostaće svakako u sećanju druženje u svim školama koje pohađam ali i nagrade. Imam dosta nagrada na republičkom takmičenju, festivalu kao i međunarodnom takmičenju. Ono što je do sada obeležilo moje školovanje je međunarodno takmičenje u Beogradu na kome sam osvojila pohvalu i četvrto mesto i sa prvog republičkog takmičenja sa koga sam ponela treću nagradu. Prošle godine u Vršcu sam takođe osvojila treće mesto na republičkom festivalu. Veoma sam srećna zbog takvog iskustva koje sam stekla i nadam se da ću imati još takvih uspomena.“

Rad na sebi, odricanje, malo spavanja  doveli su, veli Teodora, do uspeha koji daje volju i želju i nadu da uspesi budu još veći a ciljevi ostvarljivi.

 „Kada zaista nešto jako želiš, uz odricanje ništa nije nemoguće“, kaže Teodora Kostandinović, učenik generacije osnovne muzičke škole u Negotinu.


Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Negotin. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.