Naslovna Sport Teniski turnir Negotin 2021: Staša nadigrala protivnike

Teniski turnir Negotin 2021: Staša nadigrala protivnike

546
0

Na Teniskom turniru Negotin 2021. Boranka Staša Srbulović, jedina dama među teniserima osvojila je prvo mesto u konkurenciji od 12 takmičara.

Pobednica turnira Staša Srbulović i drugoplasirani Milloš Perić

Staša Srbulović, članica Teniskog kluba Bor, reprezentacije gluvih Srbije i Wilson tima od samog starta Teniskog turnira Negotin 2021. sigurnom igrom, odličnom koncentracijom diktirala je tempo protivnicima.

Ova iskusna teniserka, pritom i jedina dama na turniru, budući da je zbog povrede Jelena Trandafirović otkazala mečeve, na putu do finala savladala je Aleksandra Puškareva sa 6:3, 6:1, Zorana Jovanovića sa 6:0, 7:5 a polufinalu prošlogodišnjeg pobednika Nikolu Stanojevića sa 6:2, 6:3.

U drugom polufinalnom meču Miloš Perić, član Teniskog kluba AS Timok Zaječar pobedio je Mladena Krčobića sa 6:4, 7:6.

Finalni meč, iako je, čini se, Staša Srbulović rutinski došla do pobede nad Perićem sa  6:2, 6:2 pokazao je svu lepotu belog sporta i obilovao više nego dobrim potezima oba igrača.

„Drago nam je da je sezona tenisa počela u Negotinu i da su deo ovog turnira bili igrači kakvi su Staša i Miloš. Verujemo da je to tek početak i da će aktivni teniseri iz celog našeg regiona tek biti deo negotinske priče o tenisu. U ovom trenutku u toku su pripreme pred početak treće Teniske lige opštine Negotin od koje, takođe, očekujemo kvalitetan tenis u prvom redu, ali i jednu konstruktivniju priču vezanu i za osnivanje negotinskog teniskog kluba“, kaže Marko Bulatović, jedan od organizatora turnira.

Raduje činjenica da je na ovogodišnjem negotinskom turniru trijumfovala devojka, ali i da su se u prva četiri najbolja igrača turnira našla čak dvojica Negotinaca, Nikola Stanojević i Mladen Krčobić. Turnir je, inače, ocenjen kao profesionalan uz fer plej igru i odlično sportsko ponašanje učesnika.