Naslovna Ekonomija Tenderi za četiri brze saobraćajnice, među njima i negotinske

Tenderi za četiri brze saobraćajnice, među njima i negotinske

2719
5

Javno preduzeće “Putevi Srbije” rasipisali su tendere za izradu dokumentacije za četiri brze saobraćajnice kojima će biti povezani Paraćin i Negotin, Golubac i Brza Palanka, Kragujevac i Mrčajevci i Kladovo i Negotin.

Tender za izradu Prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora, Studije opravdanosti i Idejnog projekta izgradnje brze saobraćajnice Paraćin-Zaječar-Negotin, čija je procenjena vrednost 210 miliona dinara, predviđa dužinu putnog pravca od oko 140 kilometara.

Kako se navodi u dokumentaciji, predmetna trasa buduće brze saobraćajnice omogućiće vezu zaječarskog i negotinskog regiona sa centralnom i zapadnom Srbijom, kao i vezu rudarskih basena Bor i Majdanpek sa tim delovima zemlje. Rok za dostavljanje ponuda je 15. oktobar.

“Putevi Srbije” rapisali su i tender za izradu Prethodne studije opravdanosti sa Generalnim projektom izgradnje brzih saobraćajnica Golubac – Donji Milanovac- Brza Palanka, kao i Kladovo- Negotin, čija je procenjena vrednost 146 miliona dinara, a rok za dostavljanje ponuda 14. oktobar.

Koridor trase predmetnih brzih saobraćajnica povezaće deonicu brze saobraćajnice prvog B reda koja se prostire od petlje Požarevac na autoputu Beograd – Niš, preko Požarevca (Obilaznica), Velikog Gradišta i Golupca sa Donjim Milanovcem i Brzom Palankom, kao i Kladovo sa Negotinom preko Brze Palanke. Trasa po postojećim državnim putevima je dužine oko 146 kilometara.

Radiće se i Prehodna studija opravdanosti sa Generalnim projektom izgradnje puta dužine 35 kilometara od Kragujevca do veze sa državnim putem E-761 u Mrčajevcima, a ova javna nabavka je vredna 50 miliona dinara.

5 KOMENTARA

 1. …OK ,svaka nova saobracajnica je dobra vest……samo je KADA SE SABERU OBE OVE BRZE MAGISTRALE………….TO JE KRUZNI PUT PO OBODU I OKO ovog regiona Istocne Srbije…a NIJE NAJKRACA I NAJBRZA TRANSEVROPSKA DRUMSKA VEZA ovog regiona Istocne Srbije sa Beogradim i Evropom…Ali Krajinci i Negotinci VEC znaju…da Multimodalni saobracajni koridor- Istok(Crnomorski koridor)…NEMA ZAMENU… NITI IMA KOMPENZACIJU…ha,ha,ha…..
  Sto su ,naravno, OBA ova dva NOVA I IZNENADNA ,,prioriteta,, …Znaci glavu gore ..i NISTA OD KOMPENZACIJE …
  IZGRADICEMO nas MS Koridor Istok(CmK)…
  A o NOVOKONPONOVANOM AUTOPUTU Bor -Despotovac -Svilajnac-Markovac ….koji od Bora do Despotovca (vazdusna prava linija53 km) PROLAZI KROZ NAJVECI POTPUNO NENASELJENI PROSTOR u Republici Srbiji ,ovom delu Balkana i Jugoistocnoj Evropi….i PROSTOR KOJI JE NAJVECE IZVORISTE PITKE VODE u Srbiji…o tome ne treba ni pricati ni pisati…..ha,ha,ha….Jer SVI ZNAJU da je on IZMISLJEN da bi se ELIMINISAO autoput MS Koridora Istok…Dzabe…ha,ha,ha…
  I pozz iz tranvaja.

 2. …i uzgred ..GDE SU NEGOTIN I CELA KRAJINA,Pozarevac i CEO Branicevski okrug… na tom cuvenom autoputu Bor- Despotovac-Svilajnac -Markovac..ha,ha,ha…Na tom ,,cuvenom ,, autoputu koji je prvih 32 km od Markovca preko Svilajnca do Despotovca U NEPOSREDNOJ BLIZINI I PARALELAN sa autoputem Beograd -Nis ..ha,ha,ha..A od Despotovca do Bora ,kroz potpuno pust planinski pprostor bez i jednog jedinog sela…PARALELAN I U NEPOSREDNOJ BLIZINI ovog ,,drugog prioriteta,,Paracin-Zajecar…ha,ha,ha…Alo..CEO taj ,,novi prioritetan autoput,, JE PARALELAN I DUPLIRAN…ha,ha,ha…

 3. …a iz Beograda u Pariz se moze preko Berlina..SAMO TO NIJE NORMALNA I NAJKRACA SAO RACAJNA VEZA…To ISTO VAZI i za SVAKU saobracajnu vezu Timocke krajine i Beograda..PREKO Paracina…ha,ha,ha…Znaci…. SAMO.KORIDOR ISTOK(CmK)..ha,ha,ha….Cao.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.