Naslovna Kultura Događaji “Tekijanka” daruje deci besplatnu pozorišnu predstavu: “Šašava novogodišnja bajka” u Negotinu 27....

“Tekijanka” daruje deci besplatnu pozorišnu predstavu: “Šašava novogodišnja bajka” u Negotinu 27. decembra

446
0

Kompanija Tekijanka i ove godine donosi novogodišnju čaroliju na “daskama koje život znače” u svim opštinama poslovanja.

Predstava “Šašava novogodišnja bajka”; Foto: Narodno pozorište “Zoran Radmilović” Zaječar

Kompanija “Tekijanka” deci u Knjaževcu, Zaječaru, Kladovu, Donjem Milanovcu, Negotinu, Majdanpeku i Boru poklanja predstavu “Šašava novogodišnja bajka” u izvođenju Narodnog pozorište Timočke Krajine “Zoran Radmilović”.

Reč je o predstavi koju je režirala Nataša Petrović po tekstu Spasoja Ž. Milovanovića, a koja je premijerno izvedena nedavno u zaječarskom teatru.

“Šašava novogodišnja bajka” donosi deci čudesne dogodovštine i preokrete koji se odigravaju u Deda Mrazovoj kućici u Laponiji.

Sanja Nedeljković, Foto: Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” Zaječar

Glavni akteri ove magične priče su: Deda Mraz koga tumači Gabrijel Bećarević, njegov pas Alfonso koga igra Branislav Mijatović i devojčica Kandžalablezi bu blu, u čijoj se “koži” našla Sanja Nedeljković, inače glumica iz Negotina.

„To je uloga u kojoj tumačim devojčicu koja je jako povređena i koja se pretvara da je zla jer je nailazila na nerazumevanje okoline. Bilo jako lepo raditi sa celom ekipom, sa obojicom kolega , a posebno sa rediteljkom Natašom Petrović“, kaže Sanja Nedeljković.

Predstavu “Šašava novogodišnja bajka” u ponedeljak, 23. decembra videće deca u Knjaževcu (11 sati, Dom kulture) i Zaječaru (18.30h, Pozorište). U Kladovu (11 sati, donja sala Hotela “Đerdap”) i u Donjem Milanovcu (13.30h, Dom kulture) predstava će biti igrana 25. decembra.

Deca iz Negotina moći će da je pogledaju u petak, 27. decembra od 11 časova i 30 minuta u sali Doma kulture “Stevan Mokranjac”. Karte za ovu predstavu biće distribuirane učenicima od prvog do trećeg razreda u tri gradske osnovne škole, kao i u Predškolskoj ustanovi “Pčelica” za predškolce.

Istog dana videće je i mališani u Majdanpeku (15.30h, Dom kulture) i u Boru (19 sati, Muzička škola).