Naslovna Društvo “Tekijanka“ darivala najmlađe u istočnoj Srbiji

“Tekijanka“ darivala najmlađe u istočnoj Srbiji

724
0

I ove godine karavan porodične kompanije „Tekijanka“ posetio je sve opštine i gradove u kojima posluje i najmlađima donirao više od 500 paketića.

Nastavljajući tradiciju da se dobro dobrim vraća i da su deca najvažniji resurs i budućnost svake opštine i grada, porodična kompanija „Tekijanka“ je i ove godine ulepšala novogodišnje praznike mališanima u opštinama Negotin, Kladovo, Majdanpek, Knjaževac i Paraćin i u gradovima Bor i Zaječar.

Deci okupljenoj oko Društva Roma „Bibijako Đive“ darivali su 40 novogodišnjih paketića, a zajedno sa aktivistima ovdašnjeg Crvenog krsta posetili su i decu koja borave u Domu “Stanko Paunović” kao i decu koja su u dnevnoj smeštaju u ovoj ustanovi darujući im 29 paketića.

„Tekijankini“ poklon paketići uručeni su i deci okupljenoj oko Društva gluvih i nagluvih lica u Negotinu, a nisu zaboravili ni na mališane Predškolske ustanove „Pčelica“ donirajući konditorske proizvode za paketiće koje je vrtić pripremio za sve svoje korisnike.

Uključili su se i u akciju Moto kluba “Free Rider – 17” iz Prahova koji su i ove godine darivali đake škola u Prahovu, Radujevcu, Samarinovcu, decu na lečenju na dečjem odeljenju, štićenike Udruženja “Duga” i decu Negotina u okviru svoje tradicionalne akcije Moto Deda Mraz.

Ova porodična trgovina priključila se i humanitarnoj organizaciji doniranja paketića srednjoškolcima Gimnazije “Bora Stanković” koji su organizovali humanitarnu akciju podele paketića deci u Boru i humanitarnoj akciji ZOO Vrta kao glavni donatori, ali i humanitarnoj organizaciji podele paketića za decu na odeljenju pedijatrije onkologije IORS-a u Paraćinu.

Tradicionalno paketići su uručeni i učenicima Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Vidovdan” u Boru i OŠ “ Svetozar Radić” u Tekiji, a uručeni su i Crvenom krstu u Kladovu i Majdanpeku, korisnicima usluga Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Centar Mozaik“ u Boru, Udruženju roditelja, dece i omladine sa invaliditetom „Svitac“ i Udruženju obolelih od Multiple skleroze u Knjaževcu, “Plavom krugu” u Majdanpeku, Udruženju Roma u Boru i Zaječaru i i borskom Udruženju hranitelja “Vučica Martia”.