Naslovna Društvo Tehnika i tehnologija okupila veliki broj takmičara

Tehnika i tehnologija okupila veliki broj takmičara

414
0

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Negotina ugostila je učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola Borskog okruga na Okružnom takmičenju iz Tehnike i tehnologije.

Borski okrug će na republičkom takmičenju iz predmeta Tehnika i tehnologija predstavljati 28 učenika od petog do osmog razreda u mnogobrojnim disciplina i različitim kategorijama.

U disciplini rešavanja problema po zadatku u kategoriji petog razreda prvo mesto zauzela je Anastasija Trujić a drugo Nina Milojković, obe iz borske škole „3. oktobar“, dok je treće mesto osvojio Dalibor Đurđić, učenik OŠ „Stanoje Miljković“ iz borskog Brestovca.

Najbolji rezultat iz ove škole ostvarila je i Lana Janković u kategoriji šestog razreda dok je drugo mesto zauzela Anastasija Milošević iz škole „Miladin Bučanović“ iz Vlaola, opština Majdanpek. Treće mesto pripalo je Nikolini Aleksić iz škole „Dušan Radović“ iz Bora.

U kategroiji sedmog razreda najbolji rezulat ostvario je Stefan Jović iz negotinske škole „Vuk Karadžić“, drugo mesto pripalo je Milanu Karabaševiću iz škole „Vuk Karadžić“ iz Bora, dok je treći plasman ostvarila Nikolina Blagojević iz majdanpečke škole „Mihajlo Sporić“.

Uspešni su bili i osmaci pa su prvo i drugo mesto zauzele Jana Rajić i Irena Nikolić iz brestovačke škole „Stanoje Miljković“, dok je treće mesto zauzela Teodora Jovanović iz borske škole „3.oktobar“.

Učenici su uspešni bili i u disciplinama modelarstva pa je tako u auto modelarstvu prvo mesto osvojila Manuela Đukić iz škole „Stanoje Miljković“ u borskom Brestovcu, drugo Lena Stojanović iz škole „Vuk Karadžić“ u Negotinu i treće Anđela Đurić iz OŠ „Stanoje Miljković“.

Disciplina brodo modelarstvo bila je uspešna za učenike Osnovne škole „3. oktobar“ iz Bora pa su prva tri mesta zauzeli: Lara Spasojević, Jovan Živković i Petra Jovanović.

Prvo mesto u disciplini avio modelarstva osvojio je Steva Stanković iz škole „3.oktobar“ iz Bora, dok su drugo i treće mesto podelili Negotinci: Bogdan Mutović iz škole „Branko Radičević“ i Luna Stojanović iz škole „Vuk Karadžić“.

U disciplini raketno modelarstvo prvo mesto zauzeo je Kosta Pajkić, učenik Osnovne škole „Dušan Radović“ iz Bora, drugo Milena Stojković iz škole „Branko Radičević“ u Negotinu, a treće Aleksa Nikoljesković iz zlotske škole „Petar Radović“.

Plasman za republičko takmičenje ostvarili su i Ognjen Pastronjević iz škole „Petar Radović“ iz Zlota, Luka Bogdanović i Monika Čulinović iz borske škole „3. oktobar“ u disciplini auto modelarstvo. Borski okrug predstavljaće i Marko Šurkić iz negotinske škole „Vuk Karadžić“ u disciplini avio modelarstvo.

Čestitamo učenicima i nastavnicima: Žiki Savuljeskoviću, Draganu Đukiću, Ivani Popović, Maji Spasojević, Suzani Pejović, Ireni Radonjić, Boranu Milićeviću, Slavoljubu Jovanoviću, Danijeli Dobrić i Dejanu Belanoviću.