Naslovna Društvo COVID-19 Tehnička škola u Negotinu obeležava Dan škole virtuelno

Tehnička škola u Negotinu obeležava Dan škole virtuelno

503
0

Promocijom školskog časopisa „Tehnopis 3“ na Fejsbuk stranici negotinska Tehnička škola u novim okolnostima obeležava svoj dan.

Kao i sve obrazovne institucije u Srbiji i Tehnička škola u Negotinu je nastavu ovog proleća prilagodila novim uslovima nastalim zbog proglašene epidemije korona virusom.

U takvim okolnostima škola obeležava i svoj Dan, virtuelnom promocijom časopisa „Tehnopis 3“.

Bogat sadržajima, savetima pedagoga, bibliotekara, zanimljivo ilustrovan i tehnički dobro opremljen školski časopis „Tehnopis 3“ odraz je trenutka u kome se škole danas nalaze i u kakvim se uslovima odvija nastava.

Nastava na daljinu podjednako je nepoznata i profesorima i učenicima, pa je međusobna podrška i razumevanje od presudna.

Obeležavanje više od 60 godina postojanja i rada Tehničke škole ove godine je u virtuelnom izdanju, na socijalnoj distanci koja će, kako ističe u svojoj poruci  kolektiv škole, zbližiti učenike, roditelje i profesore.

„Ovaj Dan škole, nažalost, dočekujemo i proslavljamo u izmenjenim okolnostima. Suočeni sa opasnošću koja preti od korona virusa, primorani smo da nastavu i druženje iz realnog prebacimo u virtuelni prostor. Savladati učenje na dajinu neće biti lak zadatak ni za vas ni za profesora, ali to će biti dobar test za sve nas da pokažemo upornost, istrajnost, dobru volju i nadamo se dosada savladanu komunikaciju kako bismo težak period koji je pred nama, izdržali, probleme savladali dok se život ne vrati u normalu“, navodi direktor Saša Nikolić.