Naslovna Društvo Tehnička škola u Negotinu novim kotlom rešila problem grejanja

Tehnička škola u Negotinu novim kotlom rešila problem grejanja

338
0

Nakon višegodišnjih problema sa grejanjem Tehnička škola u Negotinu dobila je novi kotao, vredan preko 1,5 miliona dinara.

Novi kotao, snage 550 kilovati, proizvođača “Šukom” zagrevaće oko 4.000 kvadratnih metara ove vaspitno obrazovne ustanove, a došao je, kako ističu u školi, u pravi čas, naročito zbog problema koje im je priređivao dosadašnji u prethodne dve sezone.

Kotao je kupljen sredstvima koje je Tehničkoj školi za ove namene odobrilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u visini od 1.566.206 dinara.

“Posle 15 godina dobili smo novi kotao, budući da nam je dosadašnji poslednje dve godine pravio probleme, koje smo, srećom, otklanjali uz pomoć HE “Đerdap dva” i Javnog komunalnog preduzeća “Badnjevo”. Konkurisali smo kod Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja projektom za nabavku novog kotla i sredstva su nam odobrena i konačno smo nabavkom kotla taj problem rešili”, ističe Saša Nikolić, direktor Tehničke škole.

U ovoj školi ističu da energenata za ovu sezonu imaju dovoljno. Uz zalihe koje su im ostale iz prethodne sezone, nabavili su i 40 kubika ogrevnog drveta, a ovih dana stigla im je i prva količina od 20 tona uglja.

“Energenata imamo. Drva smo obezbedili tokom maja. Stigla nam je prva isporuka uglja, očekujemo i drugu,  a imamo i nešto zaliha iz prethodnog perioda, tako da ne smemo bez energenata i da tako sačekamo sledeću godinu bez obzira što će lokalna samouprava da nam obezbedi sredstva za nabavku ogreva za grejnu sezonu”, ističe Nikolić.

Novi kotao je već pušten u rad sa prvim danom grejne sezone, a školu su danas, tim povodom, obišli i Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, kao i Slobodan Dinulović, član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje.

U lokalnoj samoupravi navode da su ove godine za Tehničku školu izdvojili 6,3 miliona dinara, od 28,8 miliona koliko je opredeljeno za srednjoškolsko obrazovanje.