Naslovna Društvo Tehnička škola u Negotinu danas obeležila 52. rođendan

Tehnička škola u Negotinu danas obeležila 52. rođendan

561
0

U prisustvu nastavnika, učenika, direktora obrazovnih ustanova naše opštine, javnih preduzeća, prijatelja škole i člana opštinskog veća zaduženog za obrazovanje Slobodana Dinulovića, danas je svečano obeležena pedesetdvogodišnjica postojanja i rada Tehničke škole.

Škola je sa radom počela 1966. godine kao istureno odeljenje obrazovnog centra „Ivo Lola Ribar“ iz Bora, sa ciljem da se zadovolje tadašnje potrebe Industrije hemijskih proizvoda Prahovo.

Razvoj opštine Negotin uslovio je razvoj škole, koja je 18 godina bila podstanar, da bi tek  1984. godine dobila na korišćenje prostor u kome se i danas nalazi.

“Svoj vrhunac po broju učenika i broju odeljenja škola je imala osamdesetih godina. Danas škola obrazuje 252 učenika koji su raspoređeni u 11 odeljenja“, rekao je direktor škole Saša Nikolić.

Govoreći o daljim planovima on je istakao da je cilj škole da svojim radom poveća broj učenika ili da zadrži postojeći.

„U skladu sa tim planom ,uz podršku lokalne samouprave, a na predlog Ministarstva prosvete za sledeću godinu smo predvideli upis na jedno novo, atraktivno zanimanje elektro tehničar informacionih tehnologija“, dodao je Nikolić.

Na svečanoj sednici uručene su jubilarne nagrade zaposlenima. Za deset godina rada nagrade su dobili Darko Adamov i Dejan Paović, dvadesetogodišnji rad Jasmina Luković i Nenad Trandafirović, a za trideset i više godina rada Miladin Todorović i Desimir Milosavljević.

Učenici škole prikazali su umetnički program inspirisan velikanima našeg grada koji je osmislila profesor srpskog jezika Marijana Dinulović.