Naslovna Politika Lokalni izbori 2021. Tatjana Manojlović: DS neće dati legitimitet izbornoj farsi

Tatjana Manojlović: DS neće dati legitimitet izbornoj farsi

1223
0

Tatjana Manojlović, potpredsednica Demokratske stranke (DS)  izjavila je da ova partija neće učestvovati na lokalnim izborima u Negotinu i Mionici.

Demokratska stranka, istakla je u Negotinu Tatjana Manojlović ne želi da učešćem na izborima koji su za 17. oktobar zakazani u ovoj, ali i u opštini Mionica, da “legitimitet još jednoj režimskoj predizbornoj farsi“.

“Nema elementarnih uslova za fer i poštene izbore i mi iz Demokratske stranke kažemo da u ovakvim uslovima to zapravo i nisu izbori nego na neki način popis i prilika da se evidentiraju svi zaplašeni, izmanipulisani, korumpirani, potkupljeni glasači. U tome mi nećemo učestvovati. Za nas je na prvom mestu interes javnosti, u ovoj situaciji kada pandemija divlja, kada su brojke zastrašujuće pre svega mislimo o zdravlju građana i pokazujemo odgovornost na taj način, a ne želimo da podilazimo sitnim, politikanskim i partijskim interesima”, kaže Tatjana Manojlović.

Demokratska stranka će, dodaje potpredsednica ove opozicione partije, navodi da će ova bojkot kampanja biti i prilika da se “ogoli ovaj jednopartijski režim”, što je dobrim delom pokazano i tokom kampanje bojkota 2020.

“Nas interesuje glas građana, nas interesuje kako ljudi žive. Sigurno nećemo sedeti u foteljama i slušati u režimskim medijima kako živimo fantastično i kako nam je sve bolje i bolje nego ćemo ići među ljude, ići na teren i objasnićemo građanima zašto i ovde i u Mionici ne izlazimo na izbore”, istakla je u Negotinu Tatjana Manojlović.

Potpredsednica Demokratske stranke odbacuje tvrdnje da eventualnim učešćem na izborima ne bi uspeli ni potrebne potpise podrške listi da prikupe, ističući da su svesni da bi sa cenzusom od tri odsto mogli da na izborima osvoje određeni broj mandata, ali da im to u ovoj “predizbornoj režimskoj igri” uopšte nije cilj.

“Za nas kao opozicionu, vanparlamentarnu stranku ovaj nizak cenzus od tri odsto bi možda bio prilika da rešimo neke druge probleme, ali to ostavljamo na stranu i interes građana stavljamo ispred sebe. Ovaj čin shvatite kao čin odgovornih i čestitih ljudi”, dodaje Tatjana Manojlović.