Naslovna Društvo Takmičenje solo pevača “Mokranjac”: Pobednici Pavle Jovanović i Natalija Platiša

Takmičenje solo pevača “Mokranjac”: Pobednici Pavle Jovanović i Natalija Platiša

208
0

Umetnička škola „Stevan Mokranjac“ i odsek solo pevanja ugostili su 44 takmičara iz osam gradova Srbije na prvom Takmičenju solo pevača „Mokranjac“.

Pobednici prvog Takmičenja solo pevača “Mokranjac” su Pavle Jovanović, učenik trećeg razreda negotinske OMŠ “Stevan Mokranjac“ u osnovnoškolskom  i Natalija Platiša, učenica drugog razreda SMŠ „Кosta Manojlović“ u Zedmunu u srednjoškolskom uzrastu.

Nataliji je pripala i specijalna memorijalna nagrada „Milica Popović“ u spomen na talentovanu mladu sopranistkinju iz Kladova, učenicu Umetničke škole “Stevan Mokranjac”, koja je iznenada preminula 2013. godine.

Pored Pavla i Natalije, titulu laureata poneli su i: Nemanja Pavić iz SMŠ “Кosta Manojlović” u Zemunu u IIIB kategoriji,  Sara Stojković iz MŠ „Stevan Mokranjac“ u Požarevcu u četvrtoj A kategoriji  i  Negotinac David Surdanović iz MŠ „Кosta Manojlović“ u Zemunu ,Beograd u četvrtoj B kategoriji.

Oni su, ujedno i pobednici u svojom kategorijama, kao i Milica Milić iz OMŠ „Vladimir Đorđević“ u Jagodini i Dunja Veličković iz zaječarske OMŠ „Stevan Mokranjac“, koje su osvojile titulu pobednika prve A i B kategorije.

Sjajne rezultate na ovom takmičenju koje je okupilo 44 učesnika iz Negotina, Zaječara, Кnjaževca, Vranja, Požarevca, Jagodine, Prokuplja i Zemuna, postigli su i učenici negotinske Umetničke škole „Stevan Mokranjac“.

Prvu nagradu su osvojili: Manuela Nikolić (93,60) i Mila Tomić (93) u IB  kategoriji, Teodora Pavlić u IIA kategoriji sa 95 bodova, Ivana Boldorac u IIIA kategoriji sa 91 bodom, a Sara Mitrović u III B kategoriji sa 93,25 bodova. U četvrtoj A kategoriji prvo mesto sa po 94,75 bodova pripalo je Mileni Marković, Anastasiji Todorović i Srđani Stanković.

Drugu nagradu su u IA kategoriji osvojile: Helena Kovačević (89,80), Marija Danesković (88,80), Lena Stojanović (88,20), Nikolija Frunzarelović (88), Danica Mijalčić (86,80), kao i Luna Stojanović i Teodora Nedeljković čiji je program stručni žiri predvođen mr Ljudmilom Gros Popović, redovnim profesorom za užu umetničku oblast Кamerna muzika, za rad sa vokalno – instrumentalnim ansamblima, na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, ocenio sa po 84,80 bodova.

U IB kategoriji drugu nagradu osvojile su Jelena Popović sa 89,40 bodova i Iva Đorđević sa 87,20, u IIA Teodora Martinović sa 87, a u IIIA Iva Jablanović sa 85,66 bodova. Sofija Kosić osvojila je treću nagradu u IVA kategoriji sa 79 bodova.