Naslovna Ekonomija Takmičenje opština i gradova u igri „Uzmi račun“

Takmičenje opština i gradova u igri „Uzmi račun“

160
0

U okviru nagradne igre “Uzmi račun i pobedi 2018” Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i NALED u saradnji sa Poštom Srbije organizuju i takmičenje za gradove i opštine koje budu poslali najveći broj računa.

Kao i prošle, i ove godine biće organizovano i takmičenje opština i gradova u prikupljanju najvećeg broja računa, s tim što će gradovi i opštine biti razvrstane u tri kategorije: mali, srednji i veliki.

Svaka od takmičarskih grupa imaće po tri pobednika. Rang lista u svakoj od grupa praviće se na osnovu broja poslatih koverata po glavi stanovnika, ali i odnosa prosečne zarade u toj lokalnoj samoupravi i prosečne zarade na republičkom nivou.

Devet najaktivnijih lokalnih zajednica biće nagrađene sa po 23.000 evra, a sredstva moraju biti namenjena za opremanje škola, bolnica, vrtića i drugih objekata od javnog značaja, s tim što će o tome glasanjem odlučiti sami građani pobedničkih opština.

Inače, za devet dana od početka nagradne igre “Uzmi račun i pobedi 2018” u “Poštu Srbije” stiglo je više od 31.000 koverata sa računima i slipovima građana.

U Savezu za fer konkurenciju ističu da će pravila i nagradni fond igre Vlada Srbije utvrditi do 14.februara.

U ovoj nagradnoj igri mogu da učestvuju isključivo punoletni građani sa boravištem ili prebivalištem u Srbiji.

Šalje se odvojeno deset fiskalnih računa ili deset slipova, a najmanji iznos na koji mogu da glase računi i slipovi je 100 dinara.

Koverte se šalju neadresirane, uz obaveznu napomenu “Uzmi račun i pobedi 2018”. Na strani gde se koverta otvara upisuju se ime i prezime, adresa iz lične karte ili pasoša i broj telefona. Poštarina je besplatna.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.