Naslovna Ekonomija Takmičenje opština i gradova u igri „Uzmi račun“

Takmičenje opština i gradova u igri „Uzmi račun“

242
0

U okviru nagradne igre “Uzmi račun i pobedi 2018” Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i NALED u saradnji sa Poštom Srbije organizuju i takmičenje za gradove i opštine koje budu poslali najveći broj računa.

Kao i prošle, i ove godine biće organizovano i takmičenje opština i gradova u prikupljanju najvećeg broja računa, s tim što će gradovi i opštine biti razvrstane u tri kategorije: mali, srednji i veliki.

Svaka od takmičarskih grupa imaće po tri pobednika. Rang lista u svakoj od grupa praviće se na osnovu broja poslatih koverata po glavi stanovnika, ali i odnosa prosečne zarade u toj lokalnoj samoupravi i prosečne zarade na republičkom nivou.

Devet najaktivnijih lokalnih zajednica biće nagrađene sa po 23.000 evra, a sredstva moraju biti namenjena za opremanje škola, bolnica, vrtića i drugih objekata od javnog značaja, s tim što će o tome glasanjem odlučiti sami građani pobedničkih opština.

Inače, za devet dana od početka nagradne igre “Uzmi račun i pobedi 2018” u “Poštu Srbije” stiglo je više od 31.000 koverata sa računima i slipovima građana.

U Savezu za fer konkurenciju ističu da će pravila i nagradni fond igre Vlada Srbije utvrditi do 14.februara.

U ovoj nagradnoj igri mogu da učestvuju isključivo punoletni građani sa boravištem ili prebivalištem u Srbiji.

Šalje se odvojeno deset fiskalnih računa ili deset slipova, a najmanji iznos na koji mogu da glase računi i slipovi je 100 dinara.

Koverte se šalju neadresirane, uz obaveznu napomenu „Uzmi račun i pobedi 2018“. Na strani gde se koverta otvara upisuju se ime i prezime, adresa iz lične karte ili pasoša i broj telefona. Poštarina je besplatna.