Naslovna Društvo COVID-19 ŠVS Negotin: Preporuka školama da pređu na online nastavu; U vrtić sa...

ŠVS Negotin: Preporuka školama da pređu na online nastavu; U vrtić sa potvrdom

1983
0

Negotinski Štab za vanredne situacije (ŠVS) doneo je na današnjoj 35. sednici preporuke o organizaciji rada ustanova, javnih preduzeća i drugih pravnih lica, Predškolske ustanove „Pčelica“  i osnovnih i srednjih škola.

Štab za vanredne situacije opštine Negotin preporučio je danas školama da zbog pogoršane epidemiološke situacije nastavu organizuju –  online.

Štab će, navodi se u zaključku sa ove sednice, predložiti resornom Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoda, koje je jedino nadležno za davanje saglasnosti za promenu načina organizacije obrazovno-vaspitnog rada u osnovnim i srednjim školama,  da da saglasnost za organizovanje nastave na daljinu osnovnim i srednjim školama opštine Negotin.

Štab je doneo i preporuku da se, počev od 24. novembra do stvaranja povoljnije epidemiološke situacije u sprečavanju širenja virusa korona u Predškolskoj ustanovi „Pčelica“ Negotin, prijem dece čiji su roditelji, odnosno zakonski zastupnici/ ili staratelji radno angažovani kod poslodavca vrši uz potvrdu poslodavca da roditelji moraju da rade, kao i potvrdu pedijatra ne stariju od sedam dana da je dete zdravo i uredno vakcinisano. Ova potvrda se odnosi na na odsustvo deteta zbog bolesti, kao i na bilo koje odsustvo deteta koje je bilo duže od sedam dana.

Data je i preporuka ustanovama, javnim preduzećima i drugim pravnim licima čiji je osnivač opština Negotin, kao i u organima opštine Negotin, da od 24. novembra omoguće rad od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta i kojim radom se ne ugrožava funkcionisanje i obavljanje nadležnosti napred navedenih pravnih lica.

“Ukoliko bi radom od kuće bilo otežano funkcionisanje i obavljanje nadležnosti napred navedenih pravnih lica, izvršiti preraspodelu radnog vremena (smenski rad, naizmenični rad po danima i slično) na taj način što u radnom prostoru/kancelarijama poslodavca ne sme boraviti istovremeno više od dva zaposlena. Zabranjuje se okupljanje više od dva zaposlena kod poslodavca u zajedničkim prostorijama, odnosno van radnog prostora/kancelarija, kao i odlazak zaposlenih u radne prostore/kancelarije drugih zaposlenih bez propisane zaštitne opreme, a sve radi sprečavanja širenja zarazne bolesti kovid-19”, navodi se u zaključku Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin.