Naslovna Društvo COVID-19 ŠVS Negotin: Preporuka školama da pređu na online nastavu; U vrtić sa...

ŠVS Negotin: Preporuka školama da pređu na online nastavu; U vrtić sa potvrdom

1924
0

Negotinski Štab za vanredne situacije (ŠVS) doneo je na današnjoj 35. sednici preporuke o organizaciji rada ustanova, javnih preduzeća i drugih pravnih lica, Predškolske ustanove „Pčelica“  i osnovnih i srednjih škola.

Štab za vanredne situacije opštine Negotin preporučio je danas školama da zbog pogoršane epidemiološke situacije nastavu organizuju –  online.

Štab će, navodi se u zaključku sa ove sednice, predložiti resornom Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoda, koje je jedino nadležno za davanje saglasnosti za promenu načina organizacije obrazovno-vaspitnog rada u osnovnim i srednjim školama,  da da saglasnost za organizovanje nastave na daljinu osnovnim i srednjim školama opštine Negotin.

Štab je doneo i preporuku da se, počev od 24. novembra do stvaranja povoljnije epidemiološke situacije u sprečavanju širenja virusa korona u Predškolskoj ustanovi „Pčelica“ Negotin, prijem dece čiji su roditelji, odnosno zakonski zastupnici/ ili staratelji radno angažovani kod poslodavca vrši uz potvrdu poslodavca da roditelji moraju da rade, kao i potvrdu pedijatra ne stariju od sedam dana da je dete zdravo i uredno vakcinisano. Ova potvrda se odnosi na na odsustvo deteta zbog bolesti, kao i na bilo koje odsustvo deteta koje je bilo duže od sedam dana.

Data je i preporuka ustanovama, javnim preduzećima i drugim pravnim licima čiji je osnivač opština Negotin, kao i u organima opštine Negotin, da od 24. novembra omoguće rad od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta i kojim radom se ne ugrožava funkcionisanje i obavljanje nadležnosti napred navedenih pravnih lica.

“Ukoliko bi radom od kuće bilo otežano funkcionisanje i obavljanje nadležnosti napred navedenih pravnih lica, izvršiti preraspodelu radnog vremena (smenski rad, naizmenični rad po danima i slično) na taj način što u radnom prostoru/kancelarijama poslodavca ne sme boraviti istovremeno više od dva zaposlena. Zabranjuje se okupljanje više od dva zaposlena kod poslodavca u zajedničkim prostorijama, odnosno van radnog prostora/kancelarija, kao i odlazak zaposlenih u radne prostore/kancelarije drugih zaposlenih bez propisane zaštitne opreme, a sve radi sprečavanja širenja zarazne bolesti kovid-19”, navodi se u zaključku Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.