Naslovna Sport Svetsko zlato u rudniku Čukaru Peki

Svetsko zlato u rudniku Čukaru Peki

2406
0

Zaječarac Saša Cvetković prvak je sveta u powerliftingu u kategoriji M2 120 plus.

Na Svetskom prvenstvu u powerliftingu Master, održanom od 8. do 15. oktobra ove godine u Ulanbatoru u Mongoliji, srpski reprezentativac i višestruki šampion Evrope Zaječarac Saša Cvetković, koji je kao radnik obezbeđenja kompanije Atlas, angažovan u rudniku Čukaru Peki kompanije Serbia Zijin Mining u Boru, osvojio je zlatnu medalju u kategoriji M2 120+ i tako postao šampion sveta!

Saša Cvetković je osvojio zlatnu medalju u čučnju sa podignutih 290 kg, bronzanu medalju u benč presu sa podignutih 155 kg, zlatnu medalju u mrtvom dizanju sa podignutih 300 kg i sa zbirom u totalu od 745 kg osvojio zlatnu medalju i titulu svetskog prvaka u kategoriji M2 120+ kilograma za 2023. godinu.

„Ostvario sam cilj da se srpska himna čuje na Svetskom prvenstvu u dalekoj Mongoliji. Osvajanjem svetske titule zaokružio sam sportsku karijeru uz višegodišnje titule prvaka Evrope i evropskih rekorda u svojoj kategoriji. Naravno državnih rekorda u M2 -120 i M2 120+. Ovim takmičenjem pokazao sam takmičarsku zrelost, potvrdio iskustvo u powerliftingu i shvatio da ima mesta napretku u rezultatima. Powerlifting savez Srbije je postao prepoznatljiv na Svetskim Master takmičenjima po Savi, Milanu, Vladi, mojoj malenkosti i ostavljamo u amanet generacijama koje dolaze da nastave naš put“, rekao je Cvetković, koji je kao radnik obezbeđenja kompanije Atlas, angažovan u rudniku Čukaru Peki.

 

Ovaj pedesettrogodišnji sportista je završio Fakultet fizičkog vaspitanja i decenijama se profesionalno bavi powerliftingom.

Ova medalja je samo nastavak velike karijere u kojoj je bio šampion Balkana, Evrope i sveta u svojoj kategoriji više puta. Takođe, Saša Cvetković je nosilac najvišeg sportskog priznanja Republike Srbije, Zaslužni sportista.