Naslovna Ekonomija Svetsko priznanje kvaliteta rajačkoj Vinariji „Raj“

Svetsko priznanje kvaliteta rajačkoj Vinariji „Raj“

533
0

Vinarija “Raj” iz Rajca osvojila je na takmičenju International Wine and Spirit Competition (IWSC) u Londonu dve bronzane medalje za svoja premijum vina Raj Plot 2012 i Raj Game 2015.

Premijum vina Raj Plot 2012 i Raj Game 2015 rajačke Vinarije “Raj” sudeći po ocenama renomiranog žirija takmičenja International Wine and Spirit Competition (IWSC) u Londonu, definitivno mogu da pariraju svetskim vinima.

Raj Plot 2012 koje ukusom višnje i kupine osvaja ljubitelje vina ponelo je bronzanu medalju za kvalitet sa 88 poena.

Raj Game 2015 koje, kažu u Vinariji “Raj” intirigira ukusom i mirisom, pleni, opčinjuje i vraća vekovima stvaranu slavu ove divne sorte koja raste u Rajačkim vinogorjima, takođe se ovenčalo bronzom na ovom prestižnom takmičenju, sa ocenom 86.

„Zaista smo ponosni na nagrade koje su naša vina osvojila na ovogodišnjem svetskom takmičenju. Pored velike i jake konkurencije sa kojom su se naša vina susrela, mi smo se ipak nadali dobrim rezultatima i vredno se spremali da proslavimo. Tako su naša vina još jednom dokazala zašto smo ponosni na njih. Primiti medalje od strane svetskih stručnjaka za vina je impozantno priznanje kojem smo se nadali. Velika je čast da su stručnjaci poput gđe Michelle Cherutti-Kowal, Dawn Davies i i Philip Goodband okusili naša vina i dodelili nam bronzane medalje. Ušli smo u elitnu grupu IWSC pobednika”, kažu u Vinariji “Raj”.

Inače, nagrađena pobednička vina su predstavljena na godišnjem IWSC banketu koji se održava u prestižnom Guildhall u centralnom Londonu i koji okuplja preko 500 elitnih učesnika iz industrije uključujući vodeće britanske uvoznike, super markete i kritičare.

Predstavljanje pobednika na degustacijama organizije se u saradnji sa restoranima, hotelima i eksluzivnim vinskim klubovima, kao što je trgovački vinski klub “Trade SOHO”, vinski klub koji okuplja isključivo članove vezane za svet vina.