Naslovna Društvo Svetski dan zaštite životne sredine obeležen i u Negotinu

Svetski dan zaštite životne sredine obeležen i u Negotinu

363
0

Nizom aktivnosti danas se obeležava Svetski dan zaštite životne sredine, 5. jun., koji je ekološko-edukativnim radionicama obeležen i u Negotinu.

Eko poruke na betonu

U obeležavanje ovog značajnog ekološkog datuma uključila se i Služba za zaštitu životne sredine opštine Negotin, koja je ukazala najmlađima na važnost očuvanja životne sredine, ekološko-edukativnim radionicama koje su održane danas u Predškolskoj ustanovi „Pčelica“, a juče u Osnovnoj školi „12.septembar“.

Selekcija otpada

Deca su, vezano za životnu sredinu, u okviru ovih aktivnosti izrađivala crteže na temu ekologije, crtala šarenim kredama po pločnicima i imala čas u prirodi na kojem im je ukazano o neophodnosti selekcije otpada i reciklažu.

„Cilj nam je, pre svega, da i učešćem ove dece u našim akcijama podstaknemo i druge ljude da se uključe u zaštitu životne sredine, ali i da ukažemo na značaj lokalnih zajednica u promeni odnosa prema prirodi i podstaknemo stvaranje partnerstva za zaštitu životne sredine. Već za petak, 8.jun pripremamo veliku akciju “Očistimo Negotin” pod sloganom „Moj grad čist i lep“ u saradnji sa učenicima i nastavnim osobljem svih osnovnih i srednjih škola“, kaže Slobodan Dijanović, šef Službe za zaštitu životne sredine.

Nagrađeni: Nikolija Frunzarelović, Stefan Strainović i Jovana Grebić sa Dragicom Mihajlović iz Službe za zaštitu životne sredine opštine Negotin

Pripremne vaspitne grupe vaspitačica Duške Mirić, kao i grupe Tatjane Stanković i Jasne Savić su u dvorištu vrtića crtali na temu zaštite životne sredine.

Organizovana je i izložba najboljih radova, a Stefanu Strainoviću, Nikoliji Frunzarelović i Jovani Grebić uručene su i nagrade za najbolje crteže i eko poruke.

Darovi za najmlađe: sveske, olovke, eko priručnici, slatkiši i osveženje

Zaposleni u Službi za zaštitu životne sredine opštine Negotin podelili su svakom od učesnika ove radionice eko priručnike, sveske i olovke, ali i slatkiše i sokove uz obaveznu demonstraciju na koji se način a razvrstava otpad.