Naslovna Društvo Svetski dan dece sa autizmom škole „12. septembar“ i „Vera Radosavljević“ obeležile...

Svetski dan dece sa autizmom škole „12. septembar“ i „Vera Radosavljević“ obeležile zanimljivom radionicom

451
0

Zajedničkom radionicom „Isti, a različiti – autizam“, učenici Osnovnih škola „12.septembar“ i  „Vera Radosvaljević“ obeležili su današnji Svetski dan dece sa autizmom.

Učenici i nastavnici Osnovne škole „12. septembar“, ugostili su danas svoje drugare, učenike drugog razreda  iz Osnovne škole „Vera Radosavljević“ i njihovu učiteljicu Snežanu Gašić.

Ostavljanjem otisaka svojih dlanova, učenici su kroz radionicu „Isti, a različiti – autizam“ pokazali da razlike među decom, njihovih potreba za druženjem, odrastanjem, ne postoje.

Domaćini, učenici Osnovne škole „12.septembar“ i nastavnice Milica Marinović, Isidora Živković i Katica Paskulović su, kao što to uvek čine, širom otvorili svoja vrata i poželeli dobrodošlicu vršnjacima učenika škole.

U svetu se 2. april obeležava kao Dan dece sa autizmom. Procene govore da oko jedan odsto svetske populacije ima ovaj složeni poremećaj koji karakteriše slaba ili nikakva socijalna interakcija i komunikacija.

Podaci takođe pokazuju da je učestalost ovog poremećaja poslednjih desetak godina u porastu u zapadnoj Evropi i Americi.

Zvaničnih podataka koliko osoba sa autizmom živi u Srbiji, ne postoje, pa je njihovo uključivanje i socijalizacija otežana.