Naslovna Društvo Svetosavska proslava u obrazovnim ustanovama uz poštovanje epidemioloških mera

Svetosavska proslava u obrazovnim ustanovama uz poštovanje epidemioloških mera

277
1

U svim osnovnim i srednjim školama naše opštine školska slava Sveti Sava biće obeležena sečenjem slavskog kolača uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera koje se pre svega odnose na broj okupljenih učenika i nastavnika.

Obeležavanje školske slave posvećene Svetom Savi, prvom srpskom arhiepiskopu, učitelju, lekaru, državniku u svim osnovnim i srednjim školama naše opštine biće skromno, uz sečenje slavskog kolača i poštovanje svih epidemioloških mera.

Izložbom likovnih i literarnih radova u školama, ali i društvenim mrežama i platformama započeće tradicionalno obeležavanje školske slave koje ove godine neće okupiti učenike na priredbama kao ni na zajedničkoj akademiji.

Na časovima, nastavnici i učitelji upoznaće učenike sa životnim putem Rastka Nemanjića koji se, zbacivši krunu i zlatnu rizu, predao duhovnom prepordu Srbije i njenim  državnim utemeljenjem.

U svim školama sveštenici negotinske Crkvene opštine rezaće slavski kolač uz prisustvo predstavnika đačkog parlamenta i nastavnika. Tradicija proslavljanja svetosavlja neće biti prekinuta već samo prilagođena današnjem trenutku kada se u školama svi zaposleni i učenici već mesecima bore sa koronom.

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.